Yeni başkanlara görev rehberi

TBB'nin hazırladığı ve ilk defa seçilenlere kılavuz olacak çalışmada, belediye başkanlarının görevleri, sosyal hak ve yardımlarına kadar pek çok bilgi yer alıyor.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 09 Nisan 2019 07:45, Son Güncelleme : 09 Nisan 2019 07:57
Yeni başkanlara görev rehberi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), yerel seçimlerin ardından göreve gelen yeni belediye başkanlarına özel rehber hazırladı. Özellikle ilk defa seçilenlere kılavuz olacak çalışmada belediye başkanlarının görevleri, sosyal hak ve yardımlarına kadar pek çok bilgi yer aldı.

Belediye başkanlarına gönderilen rehberde, yeni seçilen belediye başkanının mazbatasını alıp göreve başladığı tarihte eski belediye başkanının görev süresinin sona ereceği belirtildi. Rehbere göre, başkanlar aile, doğum, ölüm, tedavi ve yiyecek yardımlarından yararlanabilecek. İl ve ilçe belediye başkanlarına sadece görevleri süresince yeşil pasaport hakkı tanınırken, belde belediye başkanları ise görevleriyle sınırlı olarak dahi hususi damgalı pasaport kullanım hakkına sahip olamayacak.

İZİNDE HİZMET AKSATMAYACAK

Belediye başkanlarına görev tahsisli kamu konutu tahsis edilirken, büyükşehir belediye başkanlarına ise eşyalı görev tahsisli kamu konutu imkanı sağlanacak. Belediye kanununda, belediye başkanlarında izin kullanma usulü ve izin süresi hakkında herhangi bir hüküm bulunmazken, kendi izin ve görevlendirmelerini belediyenin en üst amiri sıfatıyla kendileri imzalayacak. İzin süresi ve zamanının takdiri kendisinde olmakla birlikte izinlerin belediye hizmetlerini aksatmamasına dikkat edilecek. Belediye başkanları görevleri süresince ve sona erdikten sonra harç ödemeksizin silah taşıma ya da işyerinde bulundurma hakkına sahip. Ayrıca, büyükşehir ve il belediye başkanları havaalanlarında VİP sonundan da yararlanabilecek.

İLK TOPLANTI DA SEÇİM VAR

TBB, ilk belediye meclis toplantısı ile ilgili de bir kılavuz hazırladı. Buna göre, belediye meclisi, seçim sonuçlarının ilanını takip eden beşinci gün toplanacak. Belediye meclislerinin ilk toplantısına belediye başkanları başkanlık edecek. Toplantıda en genç iki üye katip üye olarak meclis divanında görev yapacak. İlk toplantıda, meclis birinci başkan vekili, meclis ikinci başkan vekili ve katip üyelerin seçimi yapılacak.

DAMLA PEKER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber