Sağlık Bakanlığında Hizmet Puanı Tümden Değişti

5 Temmuz 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği değişmiştir. Söz konusu değişikliğin en önemli tarafı hizmet puanlarına ilişkindir. Yapılan düzenlemeyle yurtiçi ve yurt dışı yayınlar ile yüksek lisans yapmış olma gibi mesleki yeterliliklere veren puanlar kaldırılmıştır. Sadece yüksek lisans yapmaktan dolayı bir sağlık personeli kaybetttiği puan 4 bindir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetmeliğin son hali için tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı personelinin yer değiştirme işlemleri Milli Eğitim Bakanlığında olduğu gibi hizmet puanına dayanmaktadır. Bakanlık 08.06.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlatarak, yürürlüğe koyduğu yönetmeliğin ilk halinde; çalışılan yerin özelliklerine ilave olarak, yurt içi, yurt dışı yayınlar ile yüksek lisans yapmış olma gibi mesleki yeterlilik kriterlerini de dikkate almakta ve hizmet puanını buna göre hesaplamaktaydı. Üstelik bunun için yönetmelik ekinde bir cetvel oluşturulmuştu. Örneğin bu cetvele göre, Yurt dışı SCI veya Scı Expanded indeksler kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi olan 3 bin puan, yüksek lisans yapana 4 bin puan verilmekteydi.

Ancak Bakanlık 5 Temmuz 2007 tarihi itibariyle bu uygulamasından vazgeçmiştir. Artık hizmet puanı sadece çalışılan yerin özelliğine göre belirlenecektir.

Yönetmelikte daha önce yer alan "ı) Hizmet Puanı: Sağlık hizmetleri sınıfından her Bakanlık çalışanı için, çalışılan yerin özellikleri ile yurt içi, yurt dışı yayınlar ve yüksek lisans yapmış olma gibi mesleki yeterlilikler göz önüne alınarak hesaplanan puanı" şeklinde tanım, "ı) Hizmet Puanı: Sağlık hizmetleri sınıfından her Bakanlık çalışanı için, çalışılan yerin özellikleri göz önüne alınarak hesaplanan puanı,? şekline dönüştürülmüş;

Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "Personelin atama ve nakil işlemlerinde kullanılmak üzere, bu Yönetmeliğe tabi her Bakanlık çalışanı için, her atama döneminden önce atama dönemine müracaatın başlangıç tarihi itibariyle çalışılan yerin özelliklerinin ve mesleki yeterliliklerin göz önüne alındığı bir hizmet puanı hesaplanır." ifade ise "Personelin atama ve nakil işlemlerinde kullanılmak üzere, bu Yönetmeliğe tabi her Bakanlık çalışanı için, her atama döneminden önce atama dönemine müracaatın başlangıç tarihi itibariyle çalışılan yerin özelliklerinin göz önüne alındığı bir hizmet puanı hesaplanır? şekline dönüştürülmüştür.

Yine, aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Hizmet puanına köylerde fiilen çalışılan her yıl için 100 puan, beldelerde fiilen çalışılan her yıl için 50 puan eklenir. Alınan takdirnameler için yılda sadece bir kez olmak üzere 100 puan daha eklenir. Alınan cezalarda ise; kesinleşmiş olmak şartıyla ve her ceza için ayrı ayrı olmak üzere, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası için 100 puan, aylıktan kesme cezası için 50 puan, kınama cezası için 30 puan ve uyarma cezası için 20 puan düşülür." ifade "Beldelerde fiilen çalışılan her yıl için çalışılan beldenin bağlı bulunduğu ilçenin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Tablosundaki sıra numarasının yarısı, köylerde fiilen çalışılan her yıl için ise tamamı puan olarak hizmet puanına ayrıca eklenir.? şeklinde değiştirilmiştir.

Söz konusu bu düzenlemeler çerçevesinde yeni hizmet puanları belirlenmiş ve Bakanlığın sitesinde yayımlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber