İç mimarlık bölümüne orman mühendisi alınabilir mi?

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümüne Orman Mühendisi almamalı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Nisan 2019 17:03, Son Güncelleme : 09 Nisan 2019 17:04
İç mimarlık bölümüne orman mühendisi alınabilir mi?

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından geçtiğimiz hafta yaptığımız haberde; Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümüne Mahkeme Kararına rağmen Tarih alanında öğretim üyesi almak için ilana çıkıldığını gündeme getirmiştik.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından aynı tarihte yayımlanan ilanda alan uyumu olmayan bir kadro ilanı daha mevcuttur. Bu sefer, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde ilan edilen Doktor Öğretim Üyesi kadrosunda özel şart olarak "Orman Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. Bitki genetiği-ıslahı üzerine orman ağaç türleri üzerine çalışma yapmış olmak." aranmaktadır.

Üniversitenin web sayfası üzerinden yaptığımız araştırmada ilgili bölümde sadece 1 (bir) öğretim üyesinin olduğunu ve bölümün henüz eğitim-öğretime başlamadığını görüyoruz. Diğer taraftan, üniversitede Orman Fakültesi de bulunmamaktadır.

Bu kapsamda, üniversitenin ihtiyaca göre kadro açmak yerine kişiye özel bir kadro ilan ettiği değerlendirilmektedir.

Dolayısıyla, ilgili üniversitenin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde ilan ettiği kadroları iptal eden mahkeme kararını göz önüne alarak bu kadroyu yeniden değerlendirmesinde fayda bulunmaktadır !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber