YÖK'ün akademisyenlere verdiği yurtdışı dil bursunda neler değişti?

Yükseköğretim Kurulu tarafından akademisyenlerin yabancı dil bilgisi seviyesini yükseltmek amacıyla verilen burslara dair usul ve esaslar değiştirildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Nisan 2019 10:05, Son Güncelleme : 11 Nisan 2019 11:04
YÖK'ün akademisyenlere verdiği yurtdışı dil bursunda neler değişti?

Hatırlayacağınız gibi, geçtiğimiz yıl YÖK tarafından doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve Dr. öğretim üyelerinin yabancı dil eğitimini desteklemek amacıyla "YÖK - DİL EĞİTİMİ BURSU" programını başlatmıştı.

Daha sonra, söz konusu burs programına 29 Ağustos 2018 tarihli haberimizde sıraladığımız üzere bazı sebeplerden dolayı öğretim elemanlarının ilgi göstermediğini, bunun yerine özellikle başarılı öğretim elemanlarının uluslararası alanda bilimsel çalışmalarına imkan sağlayacak şekilde yurtdışı bursu verilmesinin uygun olacağını önermiştik.

Ancak, bu yıl Yükseköğretim Kurulu yine aynı burs programında başvuru almayı uygun gördü. Bu kez ilgiyi arttırabilmek adına geçen yıl 2500 TL olan aylık burs desteği bu sene 3500 TL'ye yükseltildi.

Öte yandan, başvuru şartlarında yabancı dil puanlarında son beş yıl içerisinde en az 50 en fazla 64 olan puan koşulu, bu yıl en az 45 en fazla ise 70 puan olarak değiştirildi.

Yapılan diğer düzenlemeleri aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

Yavuz Selim KAPLAN

Değişikliğin karşılaştırmalı cetveli için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber