MEB Sosyal Etkinlik Modülü açıldı

e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü, okul öncesi eğitim kurumlan hariç olmak üzere ülke genelindeki resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında kullanıma açılmıştır. Buna göre, "e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu" doğrultusunda öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü'ne işlenecektir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Nisan 2019 10:20, Son Güncelleme : 10 Nisan 2019 18:01
MEB Sosyal Etkinlik Modülü açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarının yanında öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya, milli, manevi, ahlaki, İnsani ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gerçekleştirilen sosyal etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarının kayıt altına alınması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlan Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 4. maddesinin (ğ) bendinde yer alan düzenleme doğrultusunda e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi içerisinde "Sosyal Etkinlik Modülü" oluşturmuştur.

e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü, öğrencilerin gerçekleştirdikleri sosyal etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarının kayıt altına alınmasını sağlamakla birlikte, modülün 2023 Vizyon Belgesinde yer alan "e-Portfolyo" ve "Okul Profili Değerlendirme" çalışmalarında da veri kaynağı olarak kullanılması planlanmaktadır.

e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü, okul öncesi eğitim kurumlan hariç olmak üzere ülke genelindeki resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında kullanıma açılmıştır. Buna göre, "e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu" doğrultusunda öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü'ne işlenecektir.

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzunu bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber