OGM alımına başvuracak adaylar torpilli alım istemiyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli daha önce KPSS puanına göre orman muhafaza memuru ve orman mühendisi alınacağını açıklamıştı. Ancak, dün OGM'den yayımlanan duyuruda sözlü ve uygulamalı sınav yer aldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Nisan 2019 15:10, Son Güncelleme : 12 Nisan 2019 14:02
OGM alımına başvuracak adaylar torpilli alım istemiyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 29 Mart 2019'da 5 bin personel alacaklarını duyurmuştu. Tıklayınız.

Bakan Pakdemirli, aynı gün, Aliağa ilçesinde şu şekilde konuşmuştu:

"Bununla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile konuştuk. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından bize 5 bin kadro tahsis edildi. Bin 200 orman mühendisi, 2 bin 700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 şoför olmak üzere 5 bin personel alımı yapacağız. Alınacak arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Tabii KPSS puanlarına göre alınacak. Diğer meslek mensuplarıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah ilerleyen günlerde ihtiyaç oldukça kadrolar tahsis edilecek. Biz de gerekli açıklamaları yapacağız."

Ancak, dün OGM'nin sitesinde yer alan açıklamada, Orman Mühendisi ve Orman Muhafaza Memuru alımlarıda 2018 yılı KPSS puanları sonrasında sözlü ve uygulamalı sınav yapılacağı bilgisi yer almıştır. Tıklayınız.

Gerçekten de yapılan açıklama mevzuata uygundur. Zira, 3234 sayılı Orman Genel Müdürlüğü teşkilat Kanununa geçen yıl eklenen hüküm gereğince, Orman muhafaza memuru ve orman mühendisi olarak atanacaklar, ilgili mevzuatı uyarınca yapılan merkezi sınav sonucuna göre, atanacak kadro sayısının dört katına kadar çağrılacak adaylar arasından sınav komisyonlarınca yapılacak sözlü ve uygulamalı sınav sonucuna göre belirlenmektedir. İlgili düzenleme için tıklayınız.

Ancak mevzuat düzenlemesi böyle olsa da, 1.200 Mühendis ve 2.700 Orman Muhafaza Memuru alımına başvuru yapacak adaylar, Bakan Pakdemirli'den, torpilsiz bir alım yapılmasını talep etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Teşkilat Kanunlarında düzenleme yapılması mümkündür. Adaylar, Bakan Bekir Pakdemirli'den, torpilsiz ve adil bir personel alımı için gerekli girişimlerde bulunmasını talep ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber