İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Günde 3 milyon TL'lik elektrik üretecek

Artvin Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü barajı olacak Yusufeli Barajı'nda, 85 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2019 08:00, Son Güncelleme : 14 Nisan 2019 07:45
Günde 3 milyon TL'lik elektrik üretecek

Gövde yüksekliği 100 katlı bir gökdelene eş değer olacak Yusufeli Barajı'nda, toplam 4 milyon metreküp beton kullanılacak. Projede, gelecek yılın yarısından itibaren su tutulmaya başlanacak, ardından elektrik üretimine geçilecek. 2,5 milyar liraya mal olması planlanan proje ile, günlük 3 milyon liralık elektrik enerjisi geliri elde edilecek. Bu arada Baraj inşaatı nedeniyle sular altında kalacak olan ve 1950 yılında kurulan Yusufeli ilçe merkezi ile 4 köy, yeni yerleşim alanına taşınacak. Devlet Su İşleri (DSİ) Artvin Bölge Müdürü Celal Tokalak "Şu anda baraj inşaatında, 4 bin 500 kişi ve bin 500 iş makinesi çalışıyor. 24 saat vardiya sistemi ile Yusufeli Barajı'nda yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor" dedi.

Bayburt ilindeki Mescit Dağları'ndan doğan ve Gürcistan'ın Batum ilinden Karadeniz'e dökülen Çoruh Nehri, Türkiye'nin en hızlı akan nehri...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber