Belediye meclisinin yetkisi ne kadar?

Ankara ve İstanbul'da, Büyükşehir belediye meclislerinin Ak Parti'de olması, bu illeri nasıl etkileyecek?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2019 09:41, Son Güncelleme : 16 Nisan 2019 10:29
Belediye meclisinin yetkisi ne kadar?

Ankara ve İstanbul'da, Büyükşehir belediye meclislerinin Ak Parti'de olması, bu illeri nasıl etkileyecek?

DW Türkçe bu konuyu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ve Eskişehir'de Belediye Meclisi'nin AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Birsen'e sordu

Büyükerşen: Devamlı idari yargı yoluna gittik:

Büyükerşen, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, bu sorunu iki yöntemle aştığını anlatıyor; projelere yönelik engellemelerle ilgili olarak halkı sürekli bilgilendirmesi ve meclis kararlarını idari yargıya taşımak. Açtığı davalar zaman alsa da mahkemelerin büyük çoğunlukla meclis kararlarını bozduğunu söyleyen Büyükerşen, "Sonuçta meclis engelini ortadan kaldırıyordum ama bu süreçte projelerin maliyetlerinin artması ve halkın hizmetten yararlanmasının gecikmesinden kurtulamıyorduk" diyor.

AK Parti'li Birsen: Meclisin bir tek kredi kullanma yetkisinde sözü geçiyor

Son dönemdeki atılımlarla turizm şehri olarak anılan Eskişehir'de Belediye Meclisi'nin AK Parti'li Grup Başkanvekili Mustafa Birsen ise geçen dönemde çok büyük zorluklar yaşanmadığını görüşünde. DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Birsen, projelerle ilgili olarak mecliste yüzde 95 oranında ittifak sağladıklarını ifade ediyor.

AK Parti'li Birsen, meclisin bir tek kredi kullanma yetkisinde sözünün geçtiğini ve bunun dışındaki konularda Belediye Başkanının idari olarak yetkili olduğunu söyleyerek, Ankara ve İstanbul için de büyük sorun çıkacağını düşünmediğini belirtiyor. Belediye Başkanı'nın 5216 sayılı Büyükşehir Belediyeler Yasası'ndan aldığı yetkinin zaten yeterli olduğunun altını çizen Birsen küçük detaylarda sıkıntılar olabileceği ancak aşılamayacak kadar çok büyük sorun yaşanmayacağı kanaatinde.

Erdoğan, belediye meclisi üyelerine, projelere itiraz etmeyin dedi

Ankara'da siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre Erdoğan geçen hafta AK Parti'nin Ankara ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, Erdoğan vatandaşların yararına olacak projelere itiraz etmemeleri ve Yavaş'ın "Bana izin vermedikleri için projelerimi hayata geçiremedim" algısı oluşturmasına izin vermemeleri uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber