Bir ABD başkanı tarihte ilk kez bir Türk Bakanla görüştü

ABD Başkanı Trump, bugüne kadar yapılan görüşmelerde ilk kez, bir Türk Bakanla görüştü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Nisan 2019 09:49, Son Güncelleme : 16 Nisan 2019 11:05
Bir ABD başkanı tarihte ilk kez bir Türk Bakanla görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün ABD Başkanı Trump ile Beyaz Saray'da görüştü.

Berat Albayrak yaptığı açıklamada, görüşmede S-400, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 75 milyar dolara çıkarılması, bölgesel konularda işbirliği başlıklarının ele alındığını belirti ve "Trump'tan gayet pozitif geri dönüşler aldık" dedi ve bunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini kaydetti.

ABD'de uluslararası finans piyasalarının etkili oyuncularıyla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray temaslarında tarihi bir görüşmeye imza attı.

Bu sürpriz görüşme Albayrak ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yaşandı. Görüşmenin ayrıntılarını Washington'da bulunan NTV Ankara istihbarat şefi Ahmet Ergen aktardı.

Beyaz Saray ve Türkiye adına bugüne kadar yapılan görüşmelere bakıldığında, bir ABD Başkanı ile bir Türk bakanın gerçekleştirdiği ilk görüşme olarak takvimlerde yer alacak görüşmeyi değerlendiren Albayrak, bu temasın ABD'nin Türkiye'ye verdiği önemin göstergesi olduğu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak (sağ 2), ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin (sağ 3), ABD Başkanının kıdemli danışmanı Jared Kushner (sağda)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber