HDP'li belediye başkanı, milletvekilliğinden istifa etmiyor

HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, Milletvekili Selçuk Mızraklı istifa etmeyecek. Diyarbakır Büyükşehir Başkanlığına ise Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri arasından biri seçilecek

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2019 10:52, Son Güncelleme : 16 Nisan 2019 11:55
HDP'li belediye başkanı, milletvekilliğinden istifa etmiyor

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlığına seçilen Dr. Adnan Selçuk Mızraklı ile Hülya Alökmen Uyanık'ın mazbataları dün de verilmedi. Kayyum atanma ihtimaline karşı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı'nın milletvekilliğinden istifa etmeyeceği belirtildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre HDP'nin resmi adayı olan Mızraklı'nın kayyum atanma olasılığının önüne geçilmesi için belediye koltuğuna oturmayacağı, yasal süre sonunda milletvekili olarak kalacağı belirtildi.

Halen Diyarbakır milletvekili de olan HDP'li Selçuk Mızraklı, kendisine il seçim kurulu tarafından mazbata verilse bile TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulunarak, her ne kadar Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş olsa bile, milletvekili olarak görev yapmaya devam edeceğini belirtecek ve istifa etmeyecek.

Bu durumda, Mızraklı, siyasi hayatına milletvekili olarak devam edecek ve doğal olarak da dokunulmazlığı devam edecek.

Diyarbakır Büyükşehir Başkanlığına ise Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri arasından biri seçilecek.

HDP Diyarbakır adayı Mızraklı, mazbatasını aldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber