Türkiye bastırdı, 22 ülke FETÖ okullarını kapattı

Türkiye, FETÖ okullarının peşini bırakmıyor. Ankara'nın bastırması sonucunda 22 ülke FETÖ okullarını kapattı, 18 ülkede Maarif Vakfı'na devredildi. 75 ülke ile temas sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2019 09:35, Son Güncelleme : 17 Nisan 2019 10:44
Türkiye bastırdı, 22 ülke FETÖ okullarını kapattı

Dışişleri Bakanlığı'nın verileri, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye'nin FETÖ'yle mücadele çerçevesinde yurtdışındaki FETÖ okulları konusundaki çalışmalarını ve katettiği mesafeyi gözler önüne serdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ iltisaklı okullarla ilgili Türkiye Maarif Vakfı ve bakanlığın eşgüdümüyle yürütülen çalışmalar sonucunda 22 ülkede FETÖ okullarının ve dil kurslarının sonlandırıldığını kaydetti. Çavuşoğlu, 18 ülkede ise FETÖ iltisaklı okulların Türkiye Maarif Vakfı tarafından devralındığını belirtti. Bakan Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre 75 ülkeyle FETÖ okullarının ve eğitim kurumlarının kapatılmasına yönelik temaslar sürerken bu ülkelerin büyük bölümünde FETÖ okullarının bir kısmı halen faaliyette bulunuyor.

Bu okulların kapatılması ve Maarif Vakfı'na devredilmesi için girişimlerin sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Maarif Vakfı'nın bu kapsamda 38 ülkeyle okulların devralınması ve yeni okulların açıklaması için belgeler imzaladığını söyledi.

EVRİN GÜVENDİK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber