2018 yılında hangi üniversiteler daha çok uluslararası yayın yaptı?

2018 yılı içerisinde devlet üniversitelerinden hangileri daha çok uluslararası yayın yaptı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Nisan 2019 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
2018 yılında hangi üniversiteler daha çok uluslararası yayın yaptı?

Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz yıl devlet üniversitelerinin Web Of Science aracılığıyla 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait uluslararası saygın indekslerde yapmış oldukları yayınlara ait göstergeleri 01 Ağustos 2018 tarihli haberimizde sizlerle paylaşmıştık.

Çalışmamızda yayın sayılarında -Web Of Science- kayıtlarını esas alırken, öğretim elemanı sayılarında ise -Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi- kayıtlarını dikkate almıştık.

2018 yılının sona ermesi ile birlikte geçen yıl devlet üniversiteleri tarafından yapılan yayım sayılarını yeniden taradık ve çalışmamızı tamamladık. Fakat bu sene bazı büyük üniversitelerin bölünerek yeni üniversitelerin kurulması, birçok üniversitenin isminin değiştirilmesi yayın sayılarının tespitinde bizlere güçlük yaşatmıştır.

Örneğin, yakın bir tarihte adı değişen -Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin- yayın sayılarının tespitinde doğru sonuçları yakalayamadığımızdan yanlış bir bilgilendirme yapmamak adına çalışmamıza kendilerini dahil edemedik.

Bununla birlikte, bölünen üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları henüz makaleleri dergilere gönderme aşamasında yeni kurulan üniversite ismini henüz kullanmamış olabileceğinden yayın sayıları çok düşük gözükmektedir.

Öte yandan, listede yer alan verilerde Web Of Science kayıtları esas alındığından bizden kaynaklı hatalar/eksiklikler gözünüze çarpmış ise hem çalışmaya güç katmak hem de doğru bilgi ve sıralamayı kamuoyuna paylaşmamız amacıyla bize bildirebilirsiniz.

Bu sene ayrıca göstergeleri, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı (Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi) ve toplam öğretim elemanı başına düşen makale sayısı olmak üzere iki farklı kategoride hazırladık.

Bununla birlikte, geçtiğimiz yıllarda Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen Araştırma Üniversitelerini, Bölgesel Kalkınma ve Misyon Farklılaşması kapsamında seçilen Üniversitelerin kendi arasında sıralamalarını görebilirsiniz. Öte yandan, üniversiteleri kuruluş yıllarına göre beş farklı zaman dilimine ayırarak kendi aralarında bir sıralama yapmaya çalıştık.

Faydalı olması dileğiyle...

Yavuz Selim KAPLAN

2018 YILI GENEL DEVLET ÜNİVERSİTESİ SIRALAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2018 YILI ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2018 YILI MİSYON FARKLILAŞTIRILMASI KAPSAMINDA BELİRLENEN ÜNİVERSİTELER SIRALAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

1933-1987 YILLARI ARASINDA KURULAN ÜNİVERSİTELERİN SIRALAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

1992-1994 YILLARI ARASINDA KURULAN ÜNİVERSİTELERİN SIRALAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2006-2008 YILLARI ARASINDA KURULAN ÜNİVERSİTELERİN SIRALAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2010-2013 YILLARI ARASINDA KURULAN ÜNİVERSİTELERİN SIRALAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2015-2018 YILLARI ARASINDA KURULAN ÜNİVERSİTELERİN SIRALAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

*Tablolarda yer alan veriler 11 Mart 2019 tarihine aittir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber