Dünya liderlerine 'barış ekmeği' gönderecekler

Belediyesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali" kapsamında Türkiye'ye gelen çocuklar, dünya barışına katkı sunmak isteğiyle pişirdikleri "barış ekmeği"ni, liderlere gönderecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2019 14:57, Son Güncelleme : 18 Nisan 2019 15:17
Dünya liderlerine 'barış ekmeği' gönderecekler

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali" kapsamında Türkiye'ye gelen çocuklar, dünya barışına katkı sunmak için pişirdikleri "barış ekmeği"ni, dünya liderlerine gönderecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Esenler Belediyesince 2010 yılından bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen "Uluslararası Barış Ekmeği Festivali"nde her yıl farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen çocuklar ağırlanıyor.

Milli kültürün korunması, değerlere sahip çıkılması ve bunların bir bütün halinde toplumda ve uluslararası düzeyde yaygınlık kazanmasını sağlamak amacıyla 10. kez gerçekleştirilecek festivalde bu yıl "Gönül Coğrafyamızın Çocukları" teması ele alınacak.

TİKA, İstanbul Halk Ekmek ve TRT Çocuk'un sponsorluğunda gerçekleştirilecek festival için Endonezya, Bosna Hersek, Kosova, Sudan, Pakistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan ve Türkiye'den 85 çocuk bir araya gelecek.

Çocuklar, 21 Nisan'da Esenler Dörtyol Meydanı'nda kendi ülkelerinden getirdikleri unları Türkiye'deki kardeşlerinin suyuyla yoğurarak "barış ekmeği" pişirecek ve bu ekmekleri, dünya barışına katkı sunmak amacıyla dünya liderlerine gönderecek.

Daha sonra çocuklar, İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını rehberler eşliğinde gezerek tanıma imkanı bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber