Şehit iki askerimiz memleketlerinde toprağa verildi

Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin Giresun'un Espiye ilçesinde, Sözleşmeli piyade er Murat Şahin cenazesi, memleketi Kırıkkale'de defnedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2019 15:02, Son Güncelleme : 21 Nisan 2019 15:07
Şehit iki askerimiz memleketlerinde toprağa verildi

Türkiye-Irak sınır hattındaki terör operasyonu sırasında çıkan çatışmada şehit olan sözleşmeli piyade er Murat Şahin'in cenazesi, memleketi Giresun'un Espiye ilçesinde defnedildi.

Şehit Şahin'in (23) naaşı, yakınları tarafından Espiye Devlet Hastanesinden alınarak konvoy eşliğinde Ulu Cami yanındaki tören alanına getirildi.

Baba Alahittin, anne Ayşe Şahin ile kardeşleri ve nişanlısı Hacer Ök'ü yakınları ve askeri personel teskin etmeye çalıştı.

Alanda yağmur altında bekleyen çok sayıda vatandaş, Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Şehit Şahin'in naaşı, öğle vakti kılınan namazın ardından Yeniköy'deki aile mezarlığında defnedildi.

Törene şehidin yakınları, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı.

Şehit Şahin'in nişanlısıyla eylül ayında evlenmeyi planladığı öğrenildi.


Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlarda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin, memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Çetin'in (27) naaşı, Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak, Nur Camisi ve Külliyesi'ne getirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve protokol üyeleri, burada şehidin babası Doğan Çetin ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi.

Bakan Selçuk, bir süre şehidin annesi Havva Çetin ile ilgilendi. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne Çetin, "Vatan sağ olsun, düşmanlarıma inat dik duracağım. Onları Allah'a havale ediyorum. 4 tane kardeşini daha vatana feda ederim." diye ağıt yaktı.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu top arabasına kadar taşıdı.

Bir süre top arabasında taşınan şehidin naaşı, daha sonra Balışeyh ilçesi İzzettin köyü mezarlığında defnedildi.

Törene, şehidin yakınları, Bakan Selçuk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber