Anayasa Mahkemesi raportörü emeklilik yaşının 61'e indirilmesine ilişkin Kanunda yürürlüğü durdurma isteminini uygun bulmadı

Haber Giriş : 07 Mayıs 2003 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi raportörü emeklilik yaşının 61'e indirilmesine ilişkin Kanunda yürürlüğü durdurma isteminini uygun bulmadı

Bu arada, 61 yaşında emeklilikte yarın kader günü. Anayasa Mahkemesi, memurların zorunlu emeklilik yaşını 65'ten 61'e indiren yasanın yürürlüğünün durdurulması istemini görüşecek.

Anayasa Mahkemesi Raportörü Mehmet Sağlam'ın, üyelere dağıtılan raporunda, yürürlüğü durdurma istemediği belirlendi. Raporda, 6400 göstergenin altındakiler için emeklilik işleminin yasanın yürürlüğü girdiği gün gerçekleştiği, bu kişilerin ancak idari yargıda dava açabileceklerine dikkat çekildi. Raporda, yürürlüğü durdurma kararı verilmesi halinde ise yasanın askıya alınmış olacağı belirtildi. Raporda, yasaya göre 6400 ve üstü göstergede bulunan ve Bakanlar Kurulu kararıyla emeklilik yaşları 65'e kadar uzatılacak kişiler için de artık yasanın uygulanamayacağı değerlendirmesi yapıldı.

Bu raporun üyeler için hiçbir bağlayıcılığı bulunmuyor. Heyette yapılacak tartışma ve oylama sonunda yürürlüğü durdurma konusunda bir karar verilecek. Bazı üyelerin bu yasanın kadrolaşma yasası olduğu özellikle büyükelçiler için kıyım olduğu görüşünü taşıdıkları ve mutlaka yürürlüğü durdurma kararı verilmesi gerektiğini savunduları öğrenildi. Ancak son sözü Heyet söyleyecek.
Hurriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber