460 bin bakaya 'bedelli'den faydalanacak

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: En son, partimizin iktidar partisiyle görüşmeleri neticesinde, 460 bin bakaya bir kereye mahsus olmak üzere bedelli askerlikten faydalanacak. Bir tarih konulacak, o tarihe kadar başvuranlar bu yasadan yararlanmış olacaklar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2019 15:39, Son Güncelleme : 20 Haziran 2019 18:09
460 bin bakaya 'bedelli'den faydalanacak

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Kurulda görüşmeleri devam eden Askeralma Kanunu Teklifi'ne ilişkin, "En son, partimizin iktidar partisiyle görüşmeleri neticesinde 460 bin bakaya bir kereye mahsus olmak üzere bedelli askerlikten faydalanacak. Bir tarih konulacak, o tarihe kadar başvuranlar bu yasadan yararlanmış olacaklar." dedi.

Özkoç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinin Genel Kurulda devam ettiğini hatırlatan Özkoç, "Yaklaşık 80 maddeye ulaşmış ordu ile ilgili yapılandırmanın Genel Kuruldaki görüşmeleri bugün itibarıyla bitecek. Son oylama ne zamana kalır, ne zaman Resmi Gazete'de yayımlanır, bütün bunların kararını verecek olan iktidar partisidir." ifadelerini kullandı.

Kanun teklifinin görüşmelerinin bugün de devam edeceğini belirten Özkoç, "En son, partimizin iktidar partisiyle görüşmeleri neticesinde 460 bin bakaya bir kereye mahsus olmak üzere bedelli askerlikten faydalanacak. Bir tarih konulacak, o tarihe kadar başvuranlar bu yasadan yararlanmış olacaklar. Böylece bakayanın da geride artık söyleyebileceği bir söz kalmayacak ve yasal olarak da bir işlem yerine getirilmiş olacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber