HDP: Siverek'teki katliamın siyasi boyutu yok

HDP heyeti Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik köyüne giderek incelemelerde bulundu. Heyette yer alan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, "Katliam bir arazi anlaşmazlığı sonucu gerçekleşti, siyasi bir boyutu yok" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2019 19:02, Son Güncelleme : 20 Haziran 2019 19:05
HDP: Siverek'teki katliamın siyasi boyutu yok

HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Nimetullah Erdoğmuş, Ömer Öcalan ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan bir heyet, altı kişinin hayatını kaybettiği Çeltik köyüne giderek incelemelerde bulundu. Yakınlarını kaybedenlerin taziyesine katılan heyet, olayla ilgili bilgi aldı.

HDP heyetinde yer alan Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Gazete Duvar'a, "Öncelikle katliamın siyasi bir boyutunun olmadığını, arazi anlaşmazlığından kaynaklandığını belirtmek isterim" dedi. Sürücü, kavgada hayatını kaybedenler ile yaralananların amca çocukları olduğunu hatırlatarak, "Anlaşmazlık 17 yıl öncesine dayanıyor. Ancak bu süre içinde aralarındaki sorun çözülmedi ve sonuçta böyle bir katliam gerçekleşti" diye konuştu.

Sosyal medyada yer alan haberlerde, Ak Parti eski milletvekili Zülfikar İzol ve adamlarının katliam yaptığı iddia edilmişti. Ancak İzol ailesi de yaptıkları açıklamada, katliamın amcaoğulları arasında gerçekleştiğine vurgu yapılarak, olaya siyasi boyut katılmasının kabul edilemez olduğunu belirtmişlerdi.

Zülfikar İzol'un 2 kardeşi daha tutuklandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber