İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bu programa katılan gençlere günlük 67 TL ücret verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İcraat Programları kapsamında, gençlere yönelik yeni bir proje daha hayata geçiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koordinasyonunda İŞKUR tarafından yürütülecek olan Sosyal Çalışma Programının detaylarını Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile Sabah Gazetesi'ne anlattı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2019 15:25, Son Güncelleme : 22 Haziran 2019 21:15
Bu programa katılan gençlere günlük 67 TL ücret verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İcraat Programları kapsamında, gençlere yönelik yeni bir proje daha hayata geçiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koordinasyonunda İŞKUR tarafından yürütülecek olan Sosyal Çalışma Programının detaylarını Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile Sabah Gazetesi'ne anlattı.

Sosyal Çalışma Programı yepyeni bir proje. İcraat Programları içinde yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bu program gençlere ne gibi imkanlar sağlayacak?

Sosyal Çalışma Programlarımız, gençleri geleceğe hazırlamayı hedefleyen yeni aktif işgücü piyasası araçlarımızdan birisi olacak. Bu program sayesinde gençlerimiz yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinçlerini artırıp verimli bir şekilde değerlendirecekler. Ayrıca cep harçlıklarını çıkaracaklar ve emekliliklerine sayılacak sigortalılıkları yapılacak.

Temmuz ayı itibarıyla başlayacak Sosyal Çalışma Programları ile asıl maksadımız üniversite öğrencisi gençlerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmaktır. Bu programla öğrencilerimiz toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinmiş olacaklar.

Programa bütün üniversite öğrencileri başvurabilecek mi?

İŞKUR iş birliği ile kamu kurumlarında uygulanacak programlara; açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün üniversite öğrencileri diledikleri ilde başvuru yapabileceklerdir.

Ancak 18 yaşını doldurmamış üniversite öğrencileri, başka bir işte çalışan veya staj gören öğrenciler ile bahar döneminden dersleri devam eden yahut yaz okulunda ders alan öğrenciler bu programlara katılamayacaklar. Bir de öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak, derslerinde gösterecekleri gayreti desteklemek için başvurularda genel akademik ortalamalarda belli bir taban puan da belirledik.

3 Program Üzerinden Başvurulabilir

Sosyal Çalışma Programına başvurular nasıl yapılacak? Programa katılacaklar nasıl seçilecek?

Gençlerimiz, başvurularını 25-28 Haziran tarihleri arasında adresi üzerinden, İŞKUR'a gelmelerine gerek olmadan, elektronik ortamda yapılabilecekler.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, kayıtların yapılması. Ardından başvurdukları ilde kendilerine uygun 3 programı seçip başvurabilirler.

Her bir Sosyal Çalışma Programını belirli sayıdaki kontenjanla açacağız. Katılımcıları da 5 Temmuz tarihinde elektronik olarak yapacağımız noter huzurunda gerçekleştireceğimiz merkezi kura sonucunda belirleyeceğiz.

Sosyal Çalışma Programı hangi tarihler arasında düzenlenecek?

Malumunuz olduğu üzere; üniversitelerimizin büyük çoğunluğunun akademik takvimi Haziran'ın son haftasında tamamlanıyor. Bu sebeple programlarımızı bu yıl Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında okullar açılana kadar düzenlenecek.

Sosyal Çalışma Programı hangi alanlarda uygulanacak?

Üniversite öğrencilerimiz Sosyal Çalışma Programı kapsamında; doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni ile kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında çalışabilecekler.

Haftada 3 Gün İle Sınırlı Tuttuk

Programın süresi ne kadar olacak?

Sosyal Çalışma Programının süresi bir yaz döneminde azami 3 ay olacak. Ayrıca öğrencilerimizin kendilerine de zaman ayırabilmeleri için haftalık çalışma süresini 3 gün ile sınırlı tuttuk.

Sosyal çalışma süresini ise günlük 7,5 saat olarak belirledik. Burada bir noktanın altını çizmekte fayda var. Programa devamlılık iş disiplini kazanabilmek için çok önemli. Sosyal Çalışma Programına başladıktan sonra geçerli bir nedeni olmaksızın bu programa devam etmeyen öğrenciler İŞKUR tarafından düzenlenen kurs ve programlara 24 ay süreyle katılamayacak.

Sosyal Çalışma Programına katılan öğrenciler program boyunca ne kadar kazanacak?

Öğrencilerin programa katılım sağladıkları her günün ücreti 67,36 TL. Gençlerimize hak kazandıkları bu ödemeyi aylık olarak vereceğiz.

Örneğin Temmuz ayında çalışma günleri Pazartesi, Salı ve Çarşamba olarak belirlenen bir öğrenci için programa tam katılım sağlaması durumunda 15 gün üzerinden Ağustos ayında 1.010 TL net ödeme yapacağız

Bu programın ücretten daha önemli katkısı gençlerimizin emekliliklerine esas olacak sosyal güvencelerinin başlayacak olması. Yani çalışılan gün sayısı üzerinden sigorta bildirimleri de yapılacaktır. Ayrıca Sosyal Çalışmadan dolayı öğrencilerimizin KYK bursları veya kredileri kesilmeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber