İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan, yurt dışına çıkıyor. 7 gün boyunca kararname çıkmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere, 26 Haziran ila 2 Temmuz 2019 tarihleri arasında Japonya ve Çin Halk Cumhuriyetini ziyaret edecek. Erdoğan'ın dönüşüne kadar, yerine Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay vekalet edecek. Devlet geleneğimizde, Cumhurbaşkanının yurt dışında olduğu sürede kararname ve üst düzey kadrolara atama kararnameleri çıkmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2019 10:24, Son Güncelleme : 26 Haziran 2019 15:30
Erdoğan, yurt dışına çıkıyor. 7 gün boyunca kararname çıkmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı kabul edecek(16.00) ve 19.00'da G20 Zirvesine katılmak üzere Japonya- Osaka'ya Ankara'dan hareket edecek.

30 Haziran günü önce Kyoto şehrine geçecek ve burada Topkapı Sarayı Sergisi ile Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Ara Güler Sergisinin açılışlarını yapması bekleniyor. Erdoğan'ın aynı gün Nagoya şehrinde Türk vatandaşlarla bir araya gelmesi planlanıyor.

1 Temmuz'da Osaka'dan Tokyo'ya geçerek rezmi ziyaret yapması bekleniyor.

Erdoğan 2 Temmuz'da ise Japonya'dan Çin'e geçerek Pekin'de resmi temaslarda bulunacak.

Devlet teamülü gereğince, Cumhurbaşkanının yurt dışında bulunduğu zamanlarda, rutin olarak yayımlanan kararnameler, atama işlemleri, Cumhurbaşkanının dönüşüne kadar bekletilmektedir.

26 Haziran 2019 tarihli Resmi Gazetede yer alan tezkerede "26 Haziran - 2 Temmuz 2019 tarihleri arasında Japonya ve Çin Halk Cumhuriyeti'ne ziyarette bulunacağımdan, dönüşüme kadar Cumhurbaşkanlığına; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 106 ncı maddesi uyarınca. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY vekalet edecektir. Bilgilerinize sunarım." ifadesi yer almıştır.

İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN TEZKERE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber