KDK'dan, 1996 yılında iptal edilen SSK Genel Müdürlüğü personel alım sınavıyla ilgili önemli tavsiye kararı

Kamu Denetçiliği Kurumu, Aralık 1996 SSK Genel Müdürlüğü personel alımında, yazılı ve sözlü sınavı başardıktan sonra atanan ve 12 ila 20 ay çalıştıktan sonra bahsi geçen sınavın iptal edildiği gerekçesiyle görevine son verilen personel için önemli bir tavsiye kararı aldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Temmuz 2019 10:04, Son Güncelleme : 19 Temmuz 2019 01:09
KDK'dan, 1996 yılında iptal edilen SSK Genel Müdürlüğü personel alım sınavıyla ilgili önemli tavsiye kararı

1996 yılının Aralık ayında yaşanan olayda, SSK Genel Müdürlüğünün açtığı personel alım ilanında, yazılı ve sözlü sınavlar sonrasında başarılı bulunan adayların ataması yapılmıştır. Ancak 28 Şubat döneminde Refahyol iktidarının görevi bırakması sonrasında, 12 ila 20 ay çalışan bu personelin atamaları, bahsi geçen sınavlarının iptal edildiği gerekçesiyle, iptal edilmiş ve görevlerine son verilmiştir..

Daha önce TBMM'de, 2013 yılında kabul edilen 6495 sayılı Kanunun geçici 1. maddesiyle, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve SHÇEK'e bağlı kurumlara ataması yapılan ancak sınavlarının iptal edilmesi nedeniyle görevlerine son verilen personele, kamuya dönüş imkanı tanınmıştır.

Kamu Denetçiliği Kurumu yaptığı incelemede, emsali durumdaki personele dönüş imkanı tanınırken, 28 Şubat döneminin yapısı nedeniyle görevlerine son verilen bu personelin de eski görevlerine iade edilmesinin sağlanması gerektiği yönünde tavsiye kararı almıştır.

Başkanlık gerekli girişimlerde bulunması için ilgili kararın SGK Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığına, Adalet Bakanlığına ve Devlet Personel Başkanlığına gönderilmesine karar verdi.

İŞTE 15 SAYFALIK KARAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber