Vekalete bağlı ek ödeme ve ÖHT'deki 3 yanlış için kamu zararı kararı

Sayıştay Başkanlığı, bir belediyede yaptığı incelemede, öğrenim, kadroda belirli süre görev yapma ve hizmet süresi şartlarına uyulmadan yapılan vekaleten görevlendirmelere bağlı ek ödeme ve özel hizmet tazminatı ödemelerinin hatalı olduğuna karar verdi ve oluşan kamu zararının tahsiline karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Temmuz 2019 10:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Vekalete bağlı ek ödeme ve ÖHT'deki 3 yanlış için kamu zararı kararı

Sayıştay 6. Dairesi, mevzuatın öngördüğü şartlar taşınmadan vekaleten yapılan görevlendirmelere bağlı olarak verilen ek ödemeler ve özel hizmet tazminatı ödemeleri için kamu zararı oluştuğuna karar verdi.

Sayıştay 6. Dairesinin 666 nolu kararında, 1. Dereceli Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kadrosuna yapılan vekaletin görevlendirmelerde memurun 1 ve 2. derece görevler için aranan 10 yıl hizmet şartına sahip olmadığını tespit etmiştir. İlgili karar için tıklayınız.

İnsan Kaynakları ve Eğitimi Genel Müdürlüğü kadrosuna yapılan vekaleten atamada ise, en az iki yıl bulunması gereken kadrolarda görev yapmadığı tespiti yapılmıştır. İlgili karar için tıklayınız.

Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'ne yapılan vekaleten atamada is emevzuatın öngördüğü öğrenim koşulunun sağlanmadığı tespiti yapılmıştır. İlgili karar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber