İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2019 YKS tercihleri için 6 önemli kılavuz

2019 YKS tercihleri başladı. Tercihlerin 23 ila 29 Temmuz tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Memurlar.net olarak, tercihte bulunan adaylara yol göstermesi için 6 ayrı önemli kılavuzu biraraya getirdik.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Temmuz 2019 16:56, Son Güncelleme : 23 Temmuz 2019 17:17
2019 YKS tercihleri için 6 önemli kılavuz

2019 YKS tercihleri 23 ila 29 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

Binlerce aday, hangi bölümleri tercih edeceği konusunda yol gösterici verilere ulaşmaya çalışıyor. Ancak Devlet kurumları yeterli istatistiki bilgi yayımlamadığı için çok detaylı analiz yapmak mümkün olmuyor. Örneğin ÖSYM dahi her yıl düzenli yayınladığı KPSS istatistiklerini son iki yıldır yayımlamıyor. ÖSYM'nin bu tembelliğinden dolayı, KPSS'de hangi üniversitelerin, bölümlerin daha başarılı olduğu dair robotlar hazırlanamamaktadır.

Memurlar.net olarak, yıl içinde, kamu kurumlarının yayımlamış olduğu sınırlı sayıdaki istatistiki verileri temel alan robotlar hazırlamıştık. Bu robotları birleştirip, YKS adaylarına yol gösterecek yeni robotlar hazırladık. Aşağıda 3 adet robot ve 3 adet de önemli haber yer almaktadır.

1- YKS Robotu: YÖK Atlas'ın dışında internette bulunan tek YKS Robotudur. Üniversite, bölüm ve il bazında, ilan edilen kontenjanları sorgulayabilirsiniz. Robotta son 3 yılın taban puanları bulunmakta. Tıklayınız.

2- Kadro Robotu: Kamu kurumlarının, merkezi tercih yerleştirme işlemlerinde, son beş yılda hangi bölümlerden alım yaptığını bu robottan görebilirsiniz. Tıklayınız.

3- Başarı Robotu: Devlet kurumlarına girişte tek sınav olan KPSS'de bölüm bazında hangi üniversitelerin başarılı olduğunu bu robottan görebilirsiniz. ÖSYM'nin kılavuzunda yer alan bilgiler sadece 2018 KPSS P1, P2 ve P3 puanlarının ortalamasıdır. Tıklayınız.

4- En çok akademik yayın yapan üniversiteler: Devlet üniversitelerimizde görevli akademisyenlerin geçtiğimiz dört yılda (2014, 2015, 2016 ve 2017) uluslararası indekslerde taranan dergilerde yapmış oldukları makalelerin sayıları bu çalışmada görebilirsiniz. Tıklayınız.

5- Özel Üniversiteleri Raporu: YÖK'ün hazırladığı bu rapor özellikle özel üniversiteleri tercih etmek isteyen adaylarca dikkatli bir şekilde okunmalıdır. Bünyesinde lisanstan daha çok lisansüstü öğrenci barındırarak tamamen ticari bir yöne kayan üniversiteler iyi tahlil edilmelidir. Tıklayınız.

6- Dünyada en iyi bin sıralamasına giren Türk Üniversiteleri: URAP tarafından hazırlanan bu raporda, tıp, hukuk ve mühendislik dallarında, dünyada en iyi bin sıralamasına giren üniversiteler gösterilmektedir. Tıklayınız.

7- Son iki alımda öğretmenlik alım kontenjanları: MEB, 2019 yılında 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için 31 Mart 2019 tarihinde kontenjanları yayımladı. Bu listeyi görmek için tıklayınız. 19 Şubat 2018 tarihinde yayımlanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alım kontenjanları için tıklayınız.

8- Sağlık personeli alım sayıları: Sağlık Bakanlığı bir süredir sağlık personeli almıyor. Bakanlık, 2019 yılı Mayıs ayında 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alacağını duyurdu ama kılavuz hala yayımlanmış değil. Mayıs ayındaki duyuruda yer alan kontenjanları görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber