İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yargı; sözleşmeli öğretmene yolluk ödensin dedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Temmuz 2019 00:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargı; sözleşmeli öğretmene yolluk ödensin dedi

Hakkari İlinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken, İstanbul İline sağlık mazereti nedeniyle ataması yapılan sözleşmeli öğretmenin sürekli görev yolluğu ödenmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin işlemin iptaline karar verildi.

İptal kararında, "Temel ve asli fonksiyonları kamu hizmetini yürütmek olan kamu görevlileri, kamu hizmetinin iyi işlemesi için ya kendi isteklerine dayalı olarak ya da re'sen kanunlarda yer alan kurallar çerçevesinde, yetkili idari makamlarca bulundukları yerden başka bir yere atanabilmekte, bu atamaya bağlı olarak da yeni görev yerlerinde göreve başlayabilmek için bazı giderler yapmak zorunda kalmaktadırlar. Yolluk ödemesi, kamu hizmetinin gerektirdiği durumlarda bu hizmet için görevlendirilen kişilerin katlanacakları giderleri karşılamak üzere yapılan parasal ödemeyi içeren bir idari işlem olup, atama işlemi sonucunda görev yeri değişen kamu görevlisinin karşı karşıya kaldığı külfetin kamu hizmetinin yürütülmesinden kaynaklanması nedeniyle, Kanun koyucu tarafından bu külfetin kamuca karşılanması amacıyla yasal düzenlemeler yapılmıştır.

29 Mart 2009 tarih ve 27184 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan,"Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların" 5. maddesi ile söz konusu esaslara ek 3. madde eklenerek, "Sözleşmeli personelin belirli şartları taşıması koşuluyla naklen atanmasına yönelik düzenleme getirildiğine göre, görev yeri değişikliği nedeniyle kamu hizmetinin yürütülmesinden kaynaklanan külfetin kamu tarafından karşılanması amacıyla sözleşmeli personele harcırah ödenmesi gerektiği açıktır." şeklinde tespitte bulunulmuştur.

İşte o karar;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber