Dur ihtarına uymayan kişiyi vuran polisle ilgili karar açıklandı

14 Kasım 2017'de Ankara'da uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen ve dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından vurulan S. B.'ın davasında karar çıktı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ağustos 2019 11:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Dur ihtarına uymayan kişiyi vuran polisle ilgili karar açıklandı

Sanık polis, Ankara 38. Ağır Ceza Mahkemesince, 16 bin 200 TL adli para cezası ödemeye mahkum edildi. Paranın 24 eşit taksitle polisten alınmasına karar veren mahkeme, taksitlerden birisi süresinde ödemediğinde geri kalanın tamamının tahsil edileceği ve ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrileceği uyarısında bulundu. Diğer taraftan, olayla ilgili olarak, Emniyetin, Dur ihtarına uymadığı için ateş açan polisle ilgili olarak bir disiplin cezası vermedi.

Polis M.G. hakkında, "Kastın aşılması suretiyle adam öldürme (kasten yaralama sonucu ölüm) suçundan 8 yıldan 12 yıla kadar hapis talebiyle Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Polis M.G., savunmasında, "kesinlikle öldürme kastıyla ateş etmedik. Amacımız şüpheli şahsı yakalama ve aracı durdurmaya yönelikti" dedi.

Sanık avukatı Mustafa Çaça da, "Müvekkilimin eylemi maktulün aracının durdurulmasına yöneliktir. Olayda diğer polisler tarafından da ateş edilmiştir, 50'den fazla ateş edilmesi söz konusudur. Yine adli tıp raporunda merminin parçalandığı parçalardan bir tanesinin maktule isabet etmesi sonucu ölümün meydana geldiği belirtilmektedir. Ölümün tesadüfi merminin isabet etmesi sonucu meydana geldiği anlaşılmaktadır" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçunun işlendiğini belirterek "Eyleme uyan 5237 sayılı TCK'nın 85/1. maddesi uyarınca, suçun işleniş biçimi, işlendiği zaman ve yer, suçun konusunun önem ve değeri, sanığın taksire dayalı kusurunun yoğunluğu dikkate alıanarak 4 yıl hapis cezası" verdi. Daha sonra TCK'nın 24/1 maddesinde belirtilen kanuna uygunluk sınırını kast olmaksızın taksirle aştığının alaşıldığı gerekçesiyle, 27/1 maddesi uyarınca cezada 1/3 oranında indirim yaparak 2 yıl 8 ay hapis cezasına düşürdü. Sabıkasız geçmişten dolayı da ceza 62/1 maddesi uyarınca 2 yıl 2 ay 20 gün hapse dönüştürüldü.
Mahkeme heyeti daha sonra suçun işlenmesindeki özellieklere göre, TCK'nın 50/4 maddesinin delaletiyle cezayı adli para cezasına dönüştürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber