Tayini çıkan sağlık personeli ne kadar sürede ayrılmalıdır?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Ağustos 2019 00:03, Son Güncelleme : 06 Ağustos 2019 09:29
Tayini çıkan sağlık personeli ne kadar sürede ayrılmalıdır?

Soru: Sağlık Bakanlığı alt bölge tayini istedim tayinim olumlu sonuçlandı. ÇKYS'de düştü, fakat ayrılış süresi ne kadar? personel servisim 60 gün diyor, internette 45 gün yazıyor, il sağlık müdürlüğü 30 gün diyor, kafam karıştı. izin dönemi olduğu için eksik eleman var ondan dolayı hastane hemen çıkışıma izin vermiyor

Cevap: 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 62.ve 63.maddelerinde şu hüküm yer almaktadır:

Madde 62

"a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü,

b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Cumhurbaşkanı Kararı ile kısaltılabilir.

Yukarıdaki süreler;

1 - Kanuni izinlerin kullanılması veya geçici bir görevin yapılması sırasında başka bir göreve atanan memurlar için iznin veya geçici görevin bitimi,

2 - Hesaplarını, yerlerine gelenlere devir zorunda bulunan sayman ve sayman mutemetleri için devrin sona ermesi,

3 - Eski görevlerine devamları kurumlarınca yazılı olarak tebliğ edilenler için yerlerine atanan memurların gelmesi veya yeni görev yerlerine hareketlerinin kurumlarınca tebliği, tarihinde başlar."

Madde 63

"Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62. maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bunların belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarca iptal edilir."

DEĞERLENDİRME

657 Sayılı Kanunda atama tebliği sonrası süreler belirtilmiş olup, atama tebliği öncesi sürelerden bahsedilmemiştir.

Bu durumda Sağlık Personeli Ne Kadar Süre İçinde Ayrılması Gerekir

Bu süreler "Atama Değerlendirme Komisyonu" tarafından belirlenir. Dönem Tayinlerinde İlan metninde belirtilirken, mazeret ve diğer tayinlerde Atama Değerlendirme Komisyonunca alınan karar doğrultusunda, atama kararlarında bu süreler belirtilir. Bu süreler atama çeşidine göre farklılık gösterebilir. Örneğin, 2019 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan metninde belirtilen süre 30 gündür, 2017 yılında yapılan Unvan Değişikliği sınavını kazananlar için Komisyon tarafından belirtilen süre 60 gündür.

Değerlendirme; Alt bölge tayini istemeniz nedeniyle, Atama Değerlendirme komisyonu tarafından alınan ve atama kararında belirtilen süre içinde ayrılış yapmanız gerekmektedir. Belirtilen süre içinde ayrılış yapmadığınız takdirde, ayrılış yapmama mazeretinizi bildirmeniz gerekmekte, aksi takdirde atamanız iptal edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber