ÖSYM'nin, 2007/5 KPSS Yerleştirmelerinde Yanlış Yaptığı Kesinleşti

2007/5 KPSS tercih işlemleri skandalla başladı ve yine skandalla bitti. İlk skandal, adaylara tercihlerinizi kontrol edin uyarısı ile başladı. (Bu konudaki detaylı bilgi için tıklayınız.) Son skandal ise tercihlerine daha düşük puanlı kişilerin yerleştiğini iddia eden adayların itirazıydı. Bu son skandala ilişkin olarak, 26 Temmuz'da yayımladığımız "Benden Düşük Puanlılar Atandı' Diyenler Ne Yapmalı?" başlıklı haber sonrasında, ÖSYM'nin yanlış yapma gerekçesi de tespit edilmiş durumdadır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, KPSS tercih işlemlerinde bugüne kadar çok sayıda hata yaptı. Bazı yerleştirme işlemleri, bu hata nedeniyle tam üç kez tekrar edilmiştir. Bazı yerleştirme hataları ise hiç kabul edilmemiştir.

ÖSYM'nin bu derece hata yapmasının nedeni KPSS teknik boyutuna hakim olmamasıdır. Son hata da yine bu husustan kaynaklanmıştır. ÖSYM, 2004/2 yerleştirmelerinde, bir kamu kurumuna yerleşen ancak çeşitli nedenlerden dolayı göreve başlamayan adayları sisteme geri almamıştır. Üstelik kamu kurumları, ataması yapılmayan adayların listesini ÖSYM'ye bildirmiş olmasına rağmen....

Oysaki, ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzlara göre, bu durumdaki adaylar kamu kurumlarının bildirimi üzerine sisteme geri alınmakta veya eğer başvuru ekranı kendilerine tercih başvurusu yapma hakkı tanımamış ise aday, atamasını yapmayan kamu kurumundan alacağı yazıyı ÖSYM'ye fakslayarak yerleştirme işlemlerime katılabilmekteydi.

Ancak, 2007/5 KPSS tercih işlemleri başvuru ekranında, kendilerine hiçbir uyarı çıkmayan ve doğal olarak tercih hakkına sahip olduğunu düşünerek başvuru yapan bu durumdaki adayların tercihleri yok sayılmıştır. Bu nedenle de puanları yüksek olmasına rağmen, bu kişilerin tercihlerine daha düşük puanlı adaylar yerleşmiştir.

ÖSYM'nin yaptığı bu işlemler dava konusu edilebilecek olup, idari yargıda 60 gün içinde açılacak bir davanın kazanılma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber