İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Pakdemirli: Binlerce personel alımı beklemesinler

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli: Personel Genel Müdürlüğümüz personel alımı için çalışıyor, bakanlığımıza alınacak kadrolar limitli ve kısıtlı olacaktır, binlerce eleman alınacağını beklemesinler, önümüzdeki aylarda bunlarla ilgili belli açıklamalarımız olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2019 11:25, Son Güncelleme : 08 Ağustos 2019 11:29
Bakan Pakdemirli: Binlerce personel alımı beklemesinler

Bakan Pakdemirli NTV'de soruları yanıtladı.

Pakdemirli özetle şunları söyledi;

"Herkesin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını kessinler ve gönül rahatlığıyla yesinler. Türkiye'nin her tarafı hareketli. Her kurbanlıkta yeterince kurbanlık var mıdır diye sorulur. Bu sene 1 milyon 217 bin büyükbaş, 3 milyon 895 bin küçükbaşımız var.

Kurban sonrası et fiyatlarında bir değişiklik beklemiyoruz. Hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresinden kulak küpe numarasını girerek kesilecek hayvanın tüm bilgilerine ulaşılabilir. HaySag uygulamamızdan da bilgi edinebilirler.

Satılamayan kurbanlıkları ESK alacak. Fiyatı bayramın üçüncü-dördüncü günü açıklamış oluruz. Arzu edenler ESK'da bu hayvanları kestirebilirler. Kanlı görüntülerden uzak duralım. Veteriner kontrolünde keselim. Çevreye rahatsızlık vermeyelim.

Yağlı tohum ve hububat desteğinde 6 Ağustos tarihinde ödemeleri yaptık yılsonuna kadar da ödemelere devam edeceğiz.

Ayçiçeği fiyatlarına Bakanlık olarak ilk kez biz müdahale ettik. Geçen yıl dövizdeki durumdan ötürü ikame fiyatları çok arttı. Bugün ise farklı. Ayçiçek üreticisinin eline 2 bin 492 lira eline geçmiş olacak. Üreticimizin lehinde olsun diye bu işe ilk defa tüm birlikleri bir araya getirerek karara vardık.

Çiftçiye elektrikli traktörde pil yedi saat dayanıyor, prototip seri üretime hazır. Ben bizzat test ettim son derece güçlü bir prototip oldu. Dünyada bir örneği olmayan traktör. Seri üretimde normal eşdeğer traktör neyse kategorisinin biraz daha pahalısı olabilir ama yakıtta tasarruflu olacak. AR-GE faaliyetimizi tamamladık bu Türkiye'nin bir başarısıdır.

2019 buğday tahminimiz 19,5 milyon ton. Cumhuriyet Tarihi'nin rekor çeltik üretimine doğru gidiyoruz. Gıda fiyatlarında doğal olarak kışın sebze-meyve fiyatları artıyor. Fiyatların trendini ve seyrini tarımsal girdiler belirliyor.

Yeni nesil sera alanında yatırım 2 milyar TL'yi buldu. Ziraat Bankası çok düşük faizle 7 yıl ödemeli sera kredisi sundu.

Tarım Şurası 15 yıl sonra yapılacak. Herkesin bir fikri var. Tüm paydaşlar konuşsun istiyoruz. Başta üreticiler, örgütler, birlikler, üniversiteler konuşacak. Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük bilgi ve belge kütüphanesini oluşturmak istiyoruz.

Tarımda atama bekleyenler konusunda bu imkan bütçe meselesidir. Ben hayatım boyunca devletten maaş almamış bir insanım. Devleti tek istihdam kapısı olarak görmemek lazım. İhtiyaç oldukça alım yapıyoruz."

Tarım'da atama konusu Bakan Pakdemirli'ye soruldu,

Bakan açıklamasında: Kendini devlet memuriyetine adamış arkadaşları hepsini istihdam edelim ama bütçe imkanlarına bakmak lazım. Ben hayatım boyunca devletten maaş almamış bir adamım. Devleti de sadece tek bir istihdam kapısı olarak görmemek lazım. 4 ilde 100 bin hibe veriyoruz gençlere. Müteşebbise de ihtiyacımız var. Türkiye'yi kalkındıracak olanlar müteşebbisler.

Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından 5 bin tane personel alımını kurumlarımız onayladı, imza çıkar çıkmaz alımını başlayacağız. Şu anda ihtiyaç planlamasında önemli derecede gıda, ziraat, veteriner, su ürünlerinde önemli bir ihtiyaç çıkmadı, çıktıkta gerekli açıklama yaparız.

Personel Genel Müdürlüğümüz çalışıyor, bu kadrolar limitli ve kısıtlı olacaktır, binlerce eleman alıncağını beklemesinler, önümüzdeki aylarda bunlarla ilgili belli açıklamalarımız olacaktır, olabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber