İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mesai saatleri dışında ve hafta sonu derslerde, müdür yardımcıları ile öğretmenlere, nöbet görevi verilebilir mi?

Normal çalışma günleri dışındaki zaman dilimlerinde yani ara tatil, yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00'den sonra başlayan derslerde yönetici ve öğretmenlere nöbet görevi verilemez dolayısıyla da nöbet görevine bağlı olarak da ek ders ücreti ödenemez.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Eylül 2019 10:02, Son Güncelleme : 28 Ekim 2019 11:42
Mesai saatleri dışında ve hafta sonu derslerde, müdür yardımcıları ile öğretmenlere, nöbet görevi verilebilir mi?

25 Ağustos 2017 tarih ve 30165 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme metninin İkinci Bölümünde yer alan "Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" başlıklı kısmındaki "Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti" başlıklı 21. maddesindeki; "(1) Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir." hükümlerince de nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenmektedir.

Toplu sözleşmenin "Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti" başlıklı 21. maddesinde; "ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen" şeklinde yer alan ibareye göre ders yılı içinde normal çalışma günleri için yani ara ve yarıl yıl tatilleri ile yaz tatilleri hariç olmak üzere verilen nöbetlere ek ders ücreti ödeneceği görülmektedir.

Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Tanımlar" başlıklı 4. maddesi 1. fıkrası (g) bendindeki;

"(1) Bu Kararda geçen; g) Gündüz öğretimi dışında kalan öğretim: Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00'den sonra başlayan yüz yüze eğitimi ifade eder." hükümleriyle tanımlanan normal çalışma günleri dışındaki zaman dilimlerinde yani ara tatil, yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00'den sonra başlayan derslerde yönetici ve öğretmenlere nöbet görevi verilemez dolayısıyla da nöbet görevine bağlı olarak da ek ders ücreti ödenemez.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber