Ücretli öğretmenlere de, hazırlık görevi karşılığında, ayrıca ek ders ücreti ödenir mi?

Uygulamada ücretli öğretmenlere, 30 saate kadar derse girmelerine rağmen, girmiş oldukları her 10 saate, 1 saat hazırlık ve planlama görevi karşılığında hazırlık ve planlama ek ders ücreti ödenmemektedir. Hukuken Ücretli öğretmenlere de ayrıca ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Eylül 2019 00:05, Son Güncelleme : 17 Eylül 2019 00:09
Ücretli öğretmenlere de, hazırlık görevi karşılığında, ayrıca ek ders ücreti ödenir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Hazırlık ve planlama görevi" başlıklı 11. maddesindeki; "(1) Bu Kararın 10 uncu maddesinde sayılanlar hariç, müdür yetkili öğretmenler dahil, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere, haftada 3 saati geçmemek üzere Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okuttukları her 10 saat ders için 1 saat daha hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir." hükümlerine göre öğretmenlere hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenmektedir.

Peki; ücretli öğretmenlere hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ders ücreti karşılığında görevlendirme" başlıklı 9. maddesine göre Öğretmen sayısının yetersiz olması halinde ücretli öğretmen görevlendirilebilmektedir.

İşte o madde;

"Ders ücreti karşılığında görevlendirme

MADDE 9- (1) Öğretmen sayısının yetersiz olması halinde;

a)Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;

1) Bu Karar kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmi görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate,

2)Resmi görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 30 saate, kadar ek ders görevi verilebilir.

b)İlgili mevzuatında belirtilen esaslara göre uzman ve usta öğretici olarak nitelendirilenlerden;

1)Resmi görevi bulunanlara haftada 10 saate,

2)Resmi görevi bulunmayanlara haftada 40 saate, kadar okul öncesi, mesleki ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders görevi verilebilir."

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER SADECE EK DERS KARŞILIĞI DERS OKUTMAKLA YÜKÜMLÜDÜR

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ders ücreti karşılığında görevlendirme" başlıklı 9. maddesinde öğretmen sayısının yetersiz olması halinde ücretli öğretmenlere sadece ek ders görevi verilebilmektedir.

Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre; kadrolu öğretmenlerin girmiş oldukları 10 saat derse karşılık; derslere hazırlık yaptıkları için, ders dışı hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca 1 saat ek ders ücreti ödenmektedir.

Uygulamada ise ücretli öğretmenlere, 30 saate kadar derse girmelerine rağmen, girmiş oldukları her 10 saate, 1 saat hazırlık ve planlama görevi karşılığında hazırlık ve planlama ek ders ücreti ödenmemektedir.

Hukuken Ücretli öğretmenlere de ayrıca ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber