Sıra tahsisli lojman için, yönetmeliğe ekli cetvelde yer alan puanlamaya ek bir puanlama yapılabilir mi?

Sıra tahsisli lojman için yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetvelde yer alan puanlama cetveli içinde ek bir puanlama yapılamaz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Eylül 2019 00:04, Son Güncelleme : 02 Eylül 2019 11:42
Sıra tahsisli lojman için, yönetmeliğe ekli cetvelde yer alan puanlamaya ek bir puanlama yapılabilir mi?

SORU: Merhaba, Bir sorum olacaktı, yardımınız için şimdiden teşekkürler. Bir devlet kurumu sıra tahsisli lojmanlar için kamu konutları yönetmeliğinde ilgili ek te belirlenen puantaj harici ek puanlama uygulayabilir mi ? Zahmetiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

CEVAP: Kamu Konutları Kanununun 3. maddesinin C bendi aşağıdaki şekildedir.

"c) Sıra tahsisli konutlar; hizmet süresi, daha önce kamu konutlarından yararlanma durumu ve süresi, çocuklarının ve bakmakla mükellef olduğu aile fertlerinin sayısı, aile fertlerinin gelir durumu, konuttan yararlanma için bekleme süresi, eşinin de bu Kanun kapsamına giren kurum ve kuruluşlarda çalışan personel olması gibi hususlar dikkate alınarak yönetmelikte belirlenecek puanlama esasına göre tahsis edilen konutlardır."

Kamu Konutları Yönetmeliğinin "Sıra Tahsisli Konutların Tahsis Şekli" başlıklı 9. maddesinin 1. fıkrası aşağıdaki şekildedir.

Madde 9 - Sıra tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (4) sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis edilir. Hak sahiplerinin puanlarının eşit olması halinde, hizmet süresi fazla olana, hizmet süresi de eşit ise, yetkili ev dağıtım komisyonunca ad çekme yoluyla, konut tahsis edilir.

DEĞERLENDİRME

Gerek ilgili kanun gerekse de ilgili yönetmelik hükümleri emredici mahiyette olup, kurum ve kuruluşlara takdir hakkı tanımamıştır. Bu nedenle çalıştığınız kurumun ek puan cetveli düzenleyemeyeceği kanaatindeyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber