İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İl veya ilçe emrinde bulunan norm kadro fazlası öğretmenler seminer çalışmalarına katılarak ek ders ücretinden faydalanabilirler mi?

Seminer mevzuat hükümlerinde; "Bakanlıkça belirlenen mesleki çalışmaları kendi okullarında yürütürler." ibaresi yer aldığında her hangi bir okulda kadrosu bulunmayan öğretmenlere yani il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü emrinde bulunanlara seminer görevi verilmez.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Eylül 2019 12:00, Son Güncelleme : 03 Eylül 2019 10:51
İl veya ilçe emrinde bulunan norm kadro fazlası öğretmenler seminer çalışmalarına katılarak ek ders ücretinden faydalanabilirler mi?

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin mesleki çalışmaları" başlıklı 38. maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) Yönetici ve öğretmenler ara tatillerde, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına ve derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süre içerisinde okul müdürlüğü, il/ilçe milli eğitim müdürlüğü veya Bakanlıkça belirlenen mesleki çalışmaları kendi okullarında yürütürler. Ancak öğretmenler ilgili genel müdürlükler tarafından belirlenen mesleki eğitim konuları dahilinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan program çerçevesinde ilkokullarda zümre bazında, diğer okullarda ise alan bazında belli merkez veya merkezlerde mesleki eğitime tabi tutulabilirler." hükümlerince,

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin mesleki çalışmaları" başlıklı 87. maddesi 1. fıkrasındaki; (1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler; eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süreler ile kasım ve nisan aylarında yapılacak ara tatillerde, Bakanlıkça hazırlanan program dahilinde kendi okullarında mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı, okul müdürlüğünce yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyurulur." hükümlerince,

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararının "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir." hükümlerince de ek ders ödemesi almaktadırlar.

01/09/2019 tarih ve 30875 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2020 ve 2021 Yıllarını Kapsayan 28/8/2019 tarih ve 2019/1 nolu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının İkinci Bölümünde yer alan "Rehber öğretmen ek ders ücreti" başlıklı 6. maddesindeki; "(1) 2006/11350 sayılı Kararın 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası, bu fıkra hükmünden yararlanmayan rehber öğretmenler hakkında da uygulanır." hükümlerince uygulama yapılmaktadır.

Peki il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü emrinde bulunan norm kadro fazlası öğretmenler seminer çalışmalarına katılarak ek ders ücretinden faydalanabilirler mi?

Yukarıdaki mevzuat hükümlerinde; "Bakanlıkça belirlenen mesleki çalışmaları kendi okullarında yürütürler." ibaresi yer aldığında her hangi bir okulda kadrosu bulunmayan öğretmenlere yani il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü emrinde bulunan seminer görevi verilmez.

Bu öğretmenler boş bulunan norm kadrolara geçici görevlendirildikleri takdirde seminer çalışmalarına katılarak ek ders ücretinden faydalanabilirler. Fakat eylül ayı başında geçici görevlendirmeler yapılmadığından buda mümkün değildir. Mevcut okuldaki norm kadro fazlası öğretmenler ise zaten direkt olarak bu çalışmalara katılarak ek ders ücretinden faydalanacaktır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber