Hakem Kurulu bütçeye mali yük getirmeyen maddeleri de kabul etmedi

Kamu görevlileri hakem kurulu, üniversitelerde görev yapmakta olan akademik ve idari personele hiçbir yeni hak vermedi!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Eylül 2019 00:03, Son Güncelleme : 05 Eylül 2019 08:22
Hakem Kurulu bütçeye mali yük getirmeyen maddeleri de kabul etmedi

Bildiğiniz üzere, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi olarak çalışan akademik personel ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre üniversitelerde hizmet eden idari personel, toplu sözleşme hükümlerinde Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolunda yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı incelendiğinde, 2018-2019 yıllarını kapsayan toplu sözleşme hükümlerinde üniversite akademik ve idari personeli ile ilgili yer alan 7 madde aynı şekilde geçerliliğini korumuştur. Sadece mevzuat değişikliği sonrası üniversitelerin düzenlediği doçentlik sözlü sınavlarında yer alan öğretim üyelerine Akademik Jüri Ücreti ödenmesine dair husus kamu görevlileri hakem kurulu karar metnine işlenmiştir. (TABLO:1)

Diğer taraftan, bu yıl yetkili sendika tarafından özellikle idari personeli de kapsayan ve bazıları bütçeye herhangi bir mali bir yükte getirmeyen 20 teklif toplu sözleşme görüşmelerinde reddedilmiştir. (TABLO:2)

Böylelikle, üniversitelerde her geçen gün iş yükü artmaya devam ederken önümüzdeki iki yıla ait toplu sözleşme hükümlerinde çalışanlara moral olabilecek en küçük iyileştirme yapılmamıştır!

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber