Samsun Üniversitesinin akademik personel alım ilanı da sorunlu

Sözleşmeli personel alım ilanında yer verdiği özel şartlar ile gündeme getirdiğimiz Samsun Üniversitesinin öğretim üyesi ilanı da dikkat çekiyor!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Eylül 2019 10:04, Son Güncelleme : 03 Eylül 2019 21:59
Samsun Üniversitesinin akademik personel alım ilanı da sorunlu

Samsun Üniversitesi tarafından 27 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilen 27 Sözleşmeli Personel pozisyonunun kişiye özel şartlar içermesi sebebiyle, geniş bir kesimin başvurusuna imkan verecek şekilde yeniden ilan edilmesinin uygun olacağını gündeme getirmiştik.

Maalesef aynı üniversite tarafından bir gün sonra ilan edilen öğretim üyesi kadrolarından birisi de ilgili olmayan bir programda kişiye özel şekilde ilan edilmiştir.

İlan edilen doktor öğretim üyesi kadrosu Kavak Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Coğrafi Bilgi Sistemleri programında yer alırken, başvuracak adayın ise "TOPLUM DİL BİLİM KONULARINDA ÇALIŞMALARI OLUP, YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ALANINDA EN AZ BEŞ YIL DENEYİMLİ OLMAK" şartını taşıması istenmiştir.

Hatırlayacağınız üzere, çok yakın bir tarihte başka bir üniversite özelinde Meslek Yüksekokullarında alan dışı öğretim üyesi ataması yapılmasının doğru olmadığını dile getirmiştik. Maalesef bu durum diğer üniversitelerde de artmaya devam etmekte, programla uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilere sırf kadro vermek amacıyla meslek yüksekokullarının kullanıldığını görmeye devam ediyoruz.

Bu nedenle, Samsun Üniversitenin gerek daha önce dile getirdiğimiz sözleşmeli personel pozisyonlarını gerekse yukarıda belirttiğimiz öğretim üyesi kadrosu ilanını tekrar gözden geçirmesinde fayda bulunmaktadır!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber