Erdoğan: Böyle bir anlayışı reddediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da toplu açılış töreninde halka hitap ediyor. Erdoğan konuşmasında "Anlaşılan o ki müttefikimiz, bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2019 17:18, Son Güncelleme : 08 Eylül 2019 17:19
Erdoğan: Böyle bir anlayışı reddediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:

Suriye sınırını büyük ölçüde güven altına aldık.

BÖYLE BİR ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ

Anlaşılan o ki; müttefikimiz bizim için değil terör örgütü için güvenli bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz.

İDLİB'DE İNSANLIK DIŞI BÖYLE BİR DURUMA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Hiç kimse masum insanları terör örgütlerinin veya zalim rejim güçlerinin tehditleri altında yaşamaya mecbur bırakamaz. Ne Fırat'ın doğusunda ne de İdlib'de insanlık dışı böyle bir duruma müsaade etmeyeceğiz.

MÜLTECİLERİN ÖNÜNÜ ALAMAYIZ

Bize bu mücadelede gereken destek verilmezse, ülkemizdeki mültecilerin önünü alamayız.

ARTIK KENDİ YOLUMUZA GİTMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ KALMAYACAKTIR

Eylül ayı bitmeden Fırat'ın doğusunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluşumunu başlatmamış olursak, artık kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacaktır. Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada bir milyon kişiyi iskan etmek için tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız. Bunun için ne kadarlık bir güç gerekiyorsa o kadarını kullanmakta kararlıyız. Bölge halkı zaten bizim yanımızda olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber