AYM'den, şiddet gören kadın öğretmenin görev yeri değişikliği talebi için önemli karar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Eylül 2019 13:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM'den, şiddet gören kadın öğretmenin görev yeri değişikliği talebi için önemli karar

Anayasa Mahkemesi şiddet maruz kalan öğretmenin görev yaptığı ilçenin değiştirilmemesi yönündeki mahkeme kararının hak ihlali oluşturduğuna karar verdi.

İzmir'de yaşanan bir olayda, bir sınıf öğretmeni 2016 yılından eşinden boşanmıştır. Tarafların, 2012 doğumlu bir çocukları bulunmaktadır.

Boşanma öncesinde kadın öğretmen 2015 yılında darp edilmiş, yine 2015 yılının Aralık ayında bıçaklanmıştır.

Kadın öğretmen, boşanma sonrasında, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle görev yaptığı ilçenin değiştirilmesini istemiş ancak Bakanlık "koruyucu tedbir kararı" bulunmadığı gerekçesiyle talebi reddetmiştir.

Kadın öğretmen, Aile mahkemesine başvurarak, işyerinin değiştirilmesi yönünde karar verilmesini talep etmiş ancak mahkeme bu talebi reddetmiş ve üst mahkemede kararı onamıştır.

Anayasa Mahkemesi yaptığı incelemede, kadın öğretmenin can güvenliğinin tehlikede olduğunun açık şekilde ortada olmasına rağmen, işyerinin değiştirilmesi yönündeki talebinin reddedilmesinin hak ihlali oluşturduğuna karar vermiştir. Anayasa Mahkemesi, kararın sonuçlarının ortadan kaldırılması için, kararın bir örneğinin İzmir 7. Aile Mahkemesine gönderilmesine ve başvurucuya 10 bin TL tazminat ödenmesine karar vermiştir.

Karar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber