İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bozok Üniversitesi atama izninin yarısı kadar naklen tayine kontenjan ayırdı!

Yozgat Bozok Üniversitesi 2019 yılı için ayrılan kontenjanın yarısı kadar idari personele naklen tayin hakkı verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Eylül 2019 16:45, Son Güncelleme : 12 Eylül 2019 10:46
Bozok Üniversitesi atama izninin yarısı kadar naklen tayine kontenjan ayırdı!

Bildiğiniz gibi, yükseköğretim kurumlarında görev yapmakta olan 657 sayılı Kanuna tabi idari personelin son yıllarda yaşadığı naklen tayin mağduriyetini yaptığımız farklı haberlerle dile getirerek sorunun çözümüne henüz varamasak bile bu konuda bir farkındalık yaratmayı başarabildiğimizi düşünüyoruz.

Hatta, Üniversitelerde görev yapan 657 sayılı Kanuna tabi idari personele naklen tayin hakkı verilebilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verildiğini 29 Temmuz 2019 tarihli haberimizde duyurmuştuk.

Bu güzel gelişme henüz TBMM açılmadığı için taslak olarak komisyonda beklemektedir. Ancak, bazı üniversitelerimiz yaşanan mağduriyetlere geçici de olsa bir nebze çözüm bulabilmek amacıyla Senatoları tarafından yürürlüğe koydukları kurumsal yönergelerle süreci yönetmeye devam etmektedir.

Bu doğrultuda, Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından 09 Eylül 2019 tarihinde yapılan duyuruya göre; ilgili üniversitenin Senato kararı ile yürürlüğe koyduğu "Yozgat Bozok Üniversitesi İdari Personel Naklen Tayin Yönergesi"ne göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak görev yapmakta olan 5 (beş) idari personele naklen tayin hakkı verilecektir.

Yönergeye baktığımızda, çoklu değerlendirme yöntemi (eş, sağlık ve üst öğrenim) ve hizmet süreleri esas alınarak belirlenen ölçütler çerçevesinde idari personele naklen tayin için başvuru hakkı tanındığı, ilgili üniversitede geçen hizmetin daha öncelikli olduğu, sağlık mazereti puanlarında ise değerlendirmenin Komisyonuna bırakıldığı ve komisyonda da raporları incelemek üzere Başhekim görevlendirildiği görülmektedir.

Diğer taraftan, Yozgat Bozok Üniversitesine Cumhurbaşkanı kararı ile bu yıl atama yapılmak üzere birinci dağıtımda 3 (üç), ikinci dağıtımda 8 (sekiz) olmak üzere toplam 11 kontenjan verilmiştir. İlgili yükseköğretim kurumu kendisine tahsis edilen az sayıdaki atama iznine rağmen 5 (beş) idari personele bu yıl için naklen tayin hakkı vererek sınırlı imkanlara rağmen iyi düzeyde kontenjan ayırmıştır.

Bu kapsamda, üniversitelerde görev yapmakta olan idari personelin naklen tayin mağduriyetini giderebilecek henüz kanun ya da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi/Kararı düzeyinde üst düzenleme bulunmadığından, Yozgat Bozok Üniversitesinin bu iyi uygulama örneğinden tüm devlet üniversitelerinin faydalanması yararlı olacaktır.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber