İBB, Necip Fazıl ve Mustafa Kutlu'yu tiyatrodan çıkardı

Yazar İsmail Kılıçarslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Mustafa Kutlu, İskender Pala ve Necip Fazıl'ı İBB Şehir Tiyatrosu repertuvarından çıkarttığını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Eylül 2019 00:02, Son Güncelleme : 20 Eylül 2019 00:08
İBB, Necip Fazıl ve Mustafa Kutlu'yu tiyatrodan çıkardı

Yazar İsmail Kılıçarslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının, Mustafa Kutlu'nun 'Mavi Kuş', Necip Fazıl Kısakürek'in 'Reis Bey' ve İskender Pala'nın 'Aşk Bir Zamanlar' oyunlarını, yeni dönemin repertuvarından çıkardığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu uygulamasını yapanlar için "Kültür düşmanı vasat herifler" ifadesini kullanan Kılıçarslan "Böyle bir kültürel körleşme Türkiye'nin başka bir sosyolojik kesiminde yok." dedi.

İsmail Kılıçarslan, Ak Parti döneminde, O tiyatronun Nazım, Turgut Özakman, Sabahattin Ali, Brecht de oynadığını belirterek "Fakat bu vasat kültür düşmanlarının ilk hedefi güya 'muhafazakar' buldukları yazarları doğramak oldu." dedi.

İBB Kültür Daire Başkanı Muratlı, söz konusu oyunlarının yeni dönemin repertuvarından çıkarılmasını 'ekonomik' gerekçelerle açıkladı. Çıkarılan oyunların hepsinin muhafazakar yazarların kaleminden çıkmış olması ise dikkatlerden kaçmadı.

İşte İsmail Kılıçarslan'ın paylaşımları:

İsmail Kılıçarslan, açıklama sonrasında bir takipçisinin paylaşımını da retweet etti. İşte Kılıçarslan'ın retweet ettiği paylaşım:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber