İlahiyat araştırma görevlisi alımları hakkında Üniversiteden açıklama

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi alımları ile ilgili açıklama yaptı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Eylül 2019 10:05, Son Güncelleme : 20 Eylül 2019 10:27
İlahiyat araştırma görevlisi alımları hakkında Üniversiteden açıklama

Hatırlayacağınız üzere, 19 Eylül 2019 tarihli haberimizde; İlahiyat Fakültelerine araştırma görevlisi alımlarında adayların eğitim gördükleri bilim dallarını belgelendirmekte sorunlar yaşandığı için birçok adayın ön değerlendirme aşamasında elendiklerini, buna dair somut örneğin de Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde yaşandığını gündeme getirmiştik.

İlgili üniversite tarafından bu konu hakkında aynı gün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada; "29.08.2019 tarihinde Resmi Gazete' de ilan edilen Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı'na bağlı bazı anabilim dalları için çıkılan öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro müracaatlarının değerlendirmeleri yapılmıştır. Akademisyen adaylarının başvuruları, yüksek lisans ve doktora öğrenci belgelerinde yer alan bölüm bilgileri göz önünde tutularak yönetmelik çerçevesinde sınava girebilecek adaylar tespit edilmiştir. İlan şartlarında yer alan eğitim bilgilerinin müracaat evraklarında net olarak belirtilememesi teknik bir durum olup bu durum bizleri de üzmektedir. Bu problemin aşılması için bizler de gayret göstermekteyiz. Yönetmelik değişikliği ile bu sorunun çözülmüş olacağını ümit ettiğimiz ve sizlere uygun olabilecek sonraki akademik ilanların siz bilim insanları tarafından takip edilmesini istirham ederiz." ifadeleri yer almıştır.

Haberimizde de ifade ettiğimiz üzere, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi araştırma görevlisi kadrolarında hiçbir şekilde kişiye özel nitelikte ifade içermeyen mevzuata uygun ilan şartları yazmıştır. Ancak, buradaki sorun İlahiyat alanındaki birçok doktora programının bilim dalı düzeyinde öğrenci alamaması sebebiyle halihazırda eğitim gören öğrencilerin ilanlara başvuruda verdikleri öğrenci belgeleriyle durumlarını kanıtlayamamalarıdır.

Bu bakımdan, belge sorunu yaşadığı için sınava giremeyen adaylar, sınava hakkıyla girmesine rağmen tek başına girdiği için kişiye özel algısından rahatsız olan adaylar ve son olarak bu duruma mevcut mevzuat hükümlerine göre değerlendirme yapmak suretiyle birçok adayı elediği için üzgün olduğunu ifade eden Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi dahil olmak üzere herkesi rahatsız eden bir durum meydana gelmiştir.

Umuyoruz bu konu özelinde araştırma görevlisi alımlarından yaşanan bu sistemsel sorunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak bir yönetmelik değişikliği ile çözümü çabuk olacaktır.

Yavuz Selim KAPLAN

İŞTE O AÇIKLAMA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber