Bakan Nuri Ersoy, sözlüde torpil olmaması için hiç tedbir alacak mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 785 kişilik personel alımının sözlü sınav kısmında torpil olmaması için hiç tedbir alacak mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Eylül 2019 00:59, Son Güncelleme : 21 Eylül 2019 10:03
Bakan Nuri Ersoy, sözlüde torpil olmaması için hiç tedbir alacak mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli 785 personel alımı için ilana çıktı. İlan metnine göre, başvurular 25 Eylül ila 9 Ekim tarihleri arasında alınacak

İlanda, 785 kişilik kadro için 3 katı adayın sözlü sınava alınacağı belirtilmektedir. Sözlü sınavın yüzde 50'si mesleki konulardan, yüzde 50'si ise kendini ifade yeteneği, liyakat, özgüven, genel kültür, bilimsel gelişmelere açıklıktan oluşacaktır.

Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı 25 Eylül Salı günü başlayacak sözlü sınavlarda torpil olmaması için hiçbir tedbir açıklamamıştır.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımında torpil olmaması için adaylara sözlü sınavda, KPSS puanının aynısını vermiş, Sağlık Bakanlığı da tercihini sözlü sınav yapmamaktan yana kullanmıştır.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da orman mühendisi ve orman muhafaza memuru alınırken sözlü sınavlarda torpil olaylarının yaşanmaması için, Genel Kültür sorularında her adaya 20 puan vereceğini, uygulamalı sınavların görsel olarak kayıt altına alınacağını ve 3 sivil toplum örgütünün sözlü sınavları gözlemci olarak izleyebileceğini kararlaştırmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un hiçbir tedbir alınmadan sözlü sınavlara başlaması halinde, sılamaya giren aday mağdur olacaktır. Bu nedenle Bakan Ersoy'un bu konuda bir tedbir alması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber