Yıllık iznini bitiren sözleşmeli personele mazeret izni verilir mi?

Adalet Bakanlığı, yıllık iznini bitiren 4/B'li sözleşmeli personele, Esaslarda yer alan mazeretlerin dışında ayrıca mazeret izni verilemeyeceğini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Eylül 2019 00:03, Son Güncelleme : 30 Eylül 2019 07:47
Yıllık iznini bitiren sözleşmeli personele mazeret izni verilir mi?

Adalet Bakanlığı, yıllık izinle ilgili önemli bir görüş verdi. Söz konusu görüşün dayanağını ise Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların 9. maddesi oldu. Mezkur maddenin 8. fıkrası sadece yıllık izin hakkı bulunmayan sözleşmeli personele, maddede belirtilen haller dışındaki mazeretleri nedeniyle bir sözleşme dönemi içinde kullanılmak üzere en fazla 10 gün ücretli mazeret izni verilmesini öngörmüştür.

Adalet Bakanlığı bu hükme atıfta bulunarak yıllık izninin tamamını kullanması nedeniyle izin hakkı bulunmayan sözleşmeli personelin, Esasların 9. maddesinin 5. fıkrasında belirtilen haller dışında, mazeret izni kullanmayacağı yönünde görüş vermiştir.

Esasların 9. maddesinin 5. fıkrasında "Sözleşmeli personele isteği üzerine; eşinin doğum yapması halinde on gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü halinde ve her olay için yedi gün ücretli mazeret izni verilir." hükmü yer almaktadır.

Dolaysıyla aşağıda yer verilen görüş, 9. maddenin 5. fıkrasında yer alan mazeretler dışında kalan mazereteler için, 9. maddenin 8. fıkrasını gerekçe göstererek mazeret izni verilemeyeceğini belirtmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber