MEB, yönetici görevlendirme yönetmeliğindeki 34. madde sorununu çözmeli!

MEB, 4 yıllık görev süresi dolmadan görevinden ayrılan yöneticilerin yeniden yönetici görevlendirme tercihlerine başvurabilmesi için 1 yıllık bekleme süresi öngörmüştür. Ancak bu 1 yıllık süre, yazılı sınav tarihi itibariyle belirlendiği için, teknik bir hata yapılmış olup, bazı adaylar bu teknik hatadan dolayı mağdur olmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Eylül 2019 00:04, Son Güncelleme : 23 Eylül 2019 08:06
MEB, yönetici görevlendirme yönetmeliğindeki 34. madde sorununu çözmeli!

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin "Yöneticilik görevinden ayrılma" başlıklı 34. maddesi 2. fıkrasında şu hüküm yer almaktadır:

"(2) Yöneticilik görevlerinden, aile birliği, can güvenliği, sağlık durumu mazeretlerine veya alan değişikliğine bağlı yer değiştirenler, üst yöneticilik görevine görevlendirilenler ve 33 üncü maddenin dördüncü ve beşinci fıkraları ile 36 ncı maddenin ikinci fıkrasına göre öğretmenliğe atananlar hariç olmak üzere, dört yıllık görev süreleri dolmadan herhangi bir nedenle istekleri üzerine ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aradan bir yıl geçmeden yönetici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunamaz. "

Bilindiği üzere, yönetici görevlendirme işlemleri yazılı, sözlü ve tercihler olmak üzere 3 aşamadan oluşmaktadır.

Yukarıda yer verilen yönetmelik maddesi 1 yıllık sınırlamayı yazılı sınava başvuru tarihinden başlatarak önemli bir teknik hata yapmıştır.

Örneğin, bir yönetici 28/6/2018 tarihinde kendi isteğiyle il içi yer değiştirmiş ve yöneticilikten ayrılmış olsun. Yazılı sınav, 21.04.2019 tarihinde yapılmış, sonra sözlü sınavalara girmiş sonra da 9-13 Eylül 2019 tarihleri arasında tercihlerini bildirmiş olsun.

Yönetmelik hükmü 1 yıllık süreyi tercihlerin bildirilmesi tarihi itibariyle öngörmediği için, bu öğretmen, 2020 yılında yönetici görevlendirmeleri yapılsa dahi yine 1 yıl kuralına takılacaktır. Zira madde metni, 1 yıllık belirlemeyi yazılı sınav tarihi itibariyle yapmıştır.

Bu teknik sorunun çözülmesi ve yönetici atama işlemlerinin buna göre yapılması gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber