Mühendislik bitiren teknikerin yan ödemesi

Bir Mühendislik bölümünü bitiren teknikerin yan ödemesi ne kadardır? Hizmet süresinin 5 yıldan az veya çok olması yan ödeme miktarını değiştirir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ekim 2019 00:05, Son Güncelleme : 01 Ekim 2019 13:51
Mühendislik bitiren teknikerin yan ödemesi

Merhaba, Tekniker kadrosunda olup da (5 yıldan fazla çalışmaktayım) Mühendislik bitirmem durumunda yan ödeme göstergesi ne olur.

17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının 4 üncü maddesinin e fıkrasında 'Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez.' hükmü yer almaktadır.

Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı gereği, teknik hizmetleri sınıfında "Tekniker" kadrosunda iken, mesleki bir üst öğrenim olarak kabul edilen Mühendislik bölümünü bitirmiş olmanızdan dolayı, yan ödeme kararnamesinin I Sayılı Cetvelin (İş Güçlüğü, İş Riski, Temininde Güçlük ve Mali Sorumluluk Zammı) B-Teknik Hizmetler bölümünün 2 inci sırasında yer alan " En az dört yıllık yükseköğrenim görmüş yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar ve şehir plancılarına kendi ihtisas dallarında;

a) ) 5 yıla kadar hizmeti olanlara iş güçlüğü zammı 800 + temininde güçlük zammı 975,

b) 5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlara iş güçlüğü zammı 800 + temininde güçlük zammı 1400" olarak yararlanmaktadırlar.

Tekniker unvanında iken mesleki üst öğrenimi olan mühendislik bölümünü bitirmeniz den dolayı yan ödeme zammınız 5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlara iş güçlüğü zammı 800 + temininde güçlük zammı 1400 = 2200 puan olarak faydalanabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber