İlçe milli eğitim müdüründen 'Umudun Kitabı'

Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir'in "İçimizde Umut Var/İradenin Ağır İmtihanı" kitabı okuyucu ile buluştu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ekim 2019 20:22, Son Güncelleme : 04 Ekim 2019 20:26
İlçe milli eğitim müdüründen 'Umudun Kitabı'

Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir'in "İçimizde Umut Var/İradenin Ağır İmtihanı" kitabı okuyucu ile buluştu.

Elbistan Anadolu Lisesi ve Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerine "İçimizdeki Umudu" anlatan ve kitabını imzalayan Muharrem Demir şöyle diyor:

"İnsan bir umutla yaratıldı ve bir umutla da yanıltıldı ancak yanılgılarından, yenilgilerinden ve zafiyetlerinden de yine bir umutla kurtarıldı. Umudun, uzun bir hikayesi vardır, bizim için fakat onun hikayesini, felsefesini ve psikolojisini bilmeyenler onu sadece bir züğürt tesellisinden ibaret zannederler.

İnsanoğlu kendisi, çevresi ve geleceği hakkında zaman zaman yanılır ve umut konusunda da yanılmaktadır. Oysa umut, varoluşumuzun ve varlığımızı devam ettirebilmemizin yegane sebebidir. Herkesin ve her çağın mutlaka bir umuda ihtiyacı vardır.

İşte o umut da her daim bizim içimizde mevcuttur ve bu bizim en kıymetli hazinemizdir. Zaman zaman hepimiz üzülürüz, kırılırız, yanılırız, yadırganırız, yakılırız, yıkılırız, ağlarız, çığlık atarız ama sonunda hepimiz yine bir umuda sarılırız. Bu kitap baştan sona içimizdeki umudu şiirlerle, hikayelerle, denemelerle, anılarla, mektuplarla ve nihayet bilimsel araştırmalarla ortaya çıkarmak ve herkesle paylaşmak için kaleme alınmıştır. Her şeye rağmen en büyük umudumuz, beynimizin düşünce ve çalışma sistemi doğrultusunda; zamanında, amaçlı, planlı, programlı, disiplinli ve verimli olarak çalışmaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber