MEB'in patent, faydalı model ve tasarım açılımına dair resmi yazısı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ekim 2019 00:03, Son Güncelleme : 06 Ekim 2019 22:59
MEB'in patent, faydalı model ve tasarım açılımına dair resmi yazısı

On Birinci Kalkınma Planında (2019-2023) "Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum" hedefleri altında "559.8. Öğrencilerin buluş, patent ve faydalı model başvurusu yapmaları teşvik edilecektir." hedefi ve Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde mesleki ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisi güçlendirilmesi hedefi altında "Buluş, patent ve marka üreten okulların öğrenci, öğretmen ve yöneticilerinin döner sermaye kaynaklı gelirlerden pay alması sağlanacaktır." hedefi yer almaktadır.

Bu doğrultuda mesleki ve teknik eğitimde 2019-2020 eğitim öğretim yılının teması patent, faydalı model ve tasarım yılı olarak belirlenmiş olup Türk Patent ve Marka Kurumu ile aşağıda yer protokol imzalanmış ve Patent, faydalı model ve tasarım konularında koordinasyonun sağlanması amacıyla Patent Ofisi kurulmuştur. Bununla birlikte tüm okullarımızın patent, faydalı model ve tasarım konularında yaptığı çalışmaları yakından takip etmek, gelişmeleri izlemek ve desteklemek amacıyla Okul Uygulamaları içerisine "Patent ve Faydalı Model İzleme Modülü" eklenmiştir.

Ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından konu ile ilgili aşağıda yer alan başvuru ve bilgilendirme kılavuzları hazırlanmıştır.

Bu nedenle; Her bir il milli eğitim müdürlüğünün Ar-Ge biriminin bünyesinde de Ofis ile koordinasyonlu çalışacak bu konularda uzman ve tecrübe sahibi 2'şer kişinin görevlendirilmesiyle birer irtibat birimleri oluşturulacak ve Okul Uygulamalarına eklenen "Patent ve Faydalı Model İzleme Modülüne" okul/kurumların veri girişleri yapılacaktır.

İşte o yazı ve ekleri;

Milli Eğitim Bakanlığı İle Türk Patent ve Marka Kurumu Arasında Eğitim İşbirliği Protokolünü bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'na göre;

Marka tescil başvurusunda bulunmak isteyenlere yol göstermek amaçlı hazırlanan kitapçığı bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Patent/faydalı model tescil başvurusunda bulunmak isteyenlere yol göstermek amaçlı hazırlanan kitapçığı bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Tasarım tescil başvurusunda bulunmak isteyenlere yol göstermek amaçlı hazırlanan kitapçığı bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber