Suriye tarafındaki teröristlerden havan ve roket saldırısı: 23 yaralı

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyle birlikte Suriye tarafındaki teröristler yerleşim alanlarını hedef alıyor. Atılan roket ve havan mermileri nedeniyle Ceylanpınar, Akçakale, Birecik ve Nusaybin'de toplamda 23 kişi yaraladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2019 16:20, Son Güncelleme : 10 Ekim 2019 19:31
Suriye tarafındaki teröristlerden havan ve roket saldırısı: 23 yaralı

Türkiye, Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı'na devam ediyor.

Sınırı geçen komando birlikleri görevlerini icra ederken terör örgütü işgalinde olan bölgelerden Türkiye tarafına yönelik havan ve roket saldırıları düzenleniyor.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) bir açıklama yapıltı. Açıklamada, "PKK/PYD-YPG'li teröristlerin ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan/roket saldırılarında masum sivil vatandaşlarımız yaralandı'' denildi. YPG'li teröristlerin okul ve hastane binalarına hizlenerek sivil yerleşim yerlerini vurduğu ifade edildi.

Harekatın başladığı saatlerden bu yana atılan havan ve roketatar mermileri Şanlıurfa'nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etti. Saldırılar sonucu aralarında çocukların da olduğu toplam 23 kişi yaralandı.

Suriye tarafından Türkiye'ye 170'den fazla havan ve roket mermisi atıldığı kaydedildi. Atılan mermilerin çoğunluğunun ABD ve Rus yapımı olduğu belirtiliyor.

Sınıra yakın bölgelerde belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor.

7 köy terörden temizlendi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber