Doktora yapan memura aylıksız izin verilir mi?

Doktora yapan memura, sadece doktora yapmış olduğu gerekçesiyle aylıksız izin verilmesini öngören bir mevzuat bulunmamaktadır. Ancak isteyen memurlardan, 5 yıllık hizmeti olanlara, 6 aya kadar aylıksız izin verilebilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Ekim 2019 11:06, Son Güncelleme : 18 Ekim 2019 10:00
Doktora yapan memura aylıksız izin verilir mi?

SORU: Büyükşehir Belediyesi'inde memur kadrosunda çalışıyorum. Bir devlet üniversitesinde doktora yapıyorum. Doktora çalışmamı mazeret göstererek yasa gereği 6 aylık ücretsiz izin hakkımı kullanabilir miyim?

CEVAP: 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nun 108. Maddesinin (E) fıkrası aşağıdaki şekildedir.

"E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği halinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, olağanüstü hal veya genel hayata müessir afet hali ilan edilen bölgelere 72 nci madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz."

Söz konusu hüküm gereğince; memuriyette 5 yıl kıdeminiz olması halinde kurumunuzun uygun görmesi şartıyla 6 ay ücretsiz izin kullanabilirsiniz.

Bunun dışında doktora yaptığınız için aylıksız izin verilmesini öngören bir mevzuat düzenlemesi bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber