Hacettepe'de bu yılın teması 'sanat' olarak belirlendi

Hacettepe Üniversitesi, "2019-2020 Akademik Yılı Açılışı" kapsamında gerçekleştirdiği özel bir törenle yeni eğitim-öğretim yılına başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2019 17:12, Son Güncelleme : 11 Ekim 2019 17:21
Hacettepe'de bu yılın teması 'sanat' olarak belirlendi

Hacettepe Üniversitesi'nin, 52. akademik yılı açılışı kapsamında Sıhhiye Yerleşkesi'nde düzenlediği törene; üniversite yönetimi, akademik ve idari personeli, mezunu ve emeklisi ile çok sayıda öğrenci katıldı. Anıtkabir ziyaretiyle başlayan tören, Şef Burak Tüzün yönetiminde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası'nın "52. Akademik Yıl Açılış Konseri" ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, konuşmasına Türkiye'nin güney sınırlarını terör örgütlerinden korumak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na değinerek başladı. Ülkemizi ve bölgeyi 40 yıla yakın süredir tehdit eden terör örgütüne yönelik başlatılan harekatın, dünya barışına da katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Özen, Mehmetçiğin burnu dahi kanamadan harekatın bir an önce tamamlanmasını temenni etti.

BU YILIN TEMASI "SANAT" OLARAK BELİRLENDİ

Her akademik yıla bir tema biçerek başladıklarını ifade eden Rektör Özen, "Hacettepe bilimdir, Hacettepe araştırmadır, Hacettepe fendir, eğitimdir, Hacettepe sanattır. Bütün bir yılı hiç aralıksız sanat için yeni soluklarla geçirdik ve 2019-2020 akademik yılının temasını da 'sanat' olarak belirledik." diye konuştu. Bir araştırma üniversitesi olan Hacettepe'nin son yıllarda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alarak büyük başarılara imza attığını belirten Özen, üniversitenin araştırma, eğitim, öğretim alanındaki projeleriyle ilgili de bilgi verdi.

HACETTEPE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE KAVUŞTU

"Hacettepelilik Ödülü ve Hacettepe Ödülleri Takdim Töreni" ile devam eden törende; Bilim, Sanat, Topluma Hizmet, Bilim Teşvik, Sanat Teşvik ve Aziz Sancar Onur Nişanı Fonu ödüllerini kapsayan Hacettepe ödülleri, bilimsel ve sanatsal alanda yaptıkları çalışmalarla fark yaratan bilim insanlarına takdim edildi.

Tören, Hacettepe Sanat Müzesi'nde gerçekleştirilen "MÜZE: Zamanın Mekanı" adlı serginin açılışı ile sona erdi. Dünyaca ünlü ressam Burhan Doğançay'ın eserleri ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinin yapıtları ile birlikte genç sanatçıların da video yerleştirmelerinin yer aldığı bu sergi, 10 Aralık 2019 tarihine kadar ziyaret açık olacak.

HSO'DAN KURUCUSUNA VEFA

Öte yandan, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, 2019-2020 konser sezonunu, kurucusu Prof. Dr. Tunçalp Özgen'e atfetti. Hacettepe Senfoni Orkestrası, yeni sezonda kurucusu Prof. Dr. Tunçalp Özgen için çalacak. 16 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da Beytepe Yerleşkesi Ankara Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda gerçekleştirilecek. Dr. Özgen'in en sevdiği eserlerden oluşan bu konseri Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın ilk şefi olan Erol Erdinç yönetecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber