Teknoloji kuşandık

Akıllı telefonlardan sonraki en büyük buluş olarak görülen giyilebilir teknolojiler artık hayatımızın her alanında. Adım ölçen bileklik, video kaydı yapan gözlük, vücut ısısını dengeleyen mont, şeker kontrolü yapan implantlar gibi ürünler yeni dönemin işaretlerini veriyor. Geleceği şekillendirecek bu teknoloji için artık onlarca sektör AR-GE yatırımlarını bu alana yapıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Ekim 2019 06:40, Son Güncelleme : 12 Ekim 2019 06:57
Teknoloji kuşandık

Akıllı telefonlardan sonra gerçekleştirilen en önemli buluş olarak görülen giyilebilir teknoloji hayatımızın bir parçası. 2015'ten itibaren dilimize yerleşen bu kavram sayesinde tekstilden telekomünikasyona, tarımdan otomotive kadar hemen her sektör tüm bildiklerini yeniden ele almak zorunda kaldı. Bugün hangi alanda olursa olsun, işletmeler AR-GE yatırımlarının önemli bir bölümünü buraya yapıyor. Adımlarınızı ölçen akıllı saatler ile popüler olan süreç, şimdilerde kolye, gözlük gibi aksesuarların teknolojiyle donatılmasıyla yoluna devam ediyor.

Düşünün çalıştığınız iş ortamına göre uyarlanan ve iş kazalarını önleyen giysiler de yeni bir dönemi başlatmak üzere. Video kaydı yapan gözlükler, sizi çevrenizden soyutlayan sanal gerçeklik gözlükleri ve dahası tüketici harcamalarında ilk sırayı alıyor.

MODA ENDÜSTRİSİ SİL BAŞTAN

Giyilebilir teknoloji hayatımızı kolaylaştırdıkça daha da vazgeçilmezimiz oluyor. Vücut ısısını dengeleyen, aynı zamanda cep telefonunuzla senkronize şekilde size anında bilgi akışı sunan ürünler, birkaç yıl içinde moda endüstrisinin tümünü değiştirecek.

Orhan Orhun Ünal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber