Haliç Üniversitesi'nden tahliye iddialarına yanıt

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD), ödeme alamadığı gerekçesiyle Levent'teki tesislerinden tahliyesini istediği Haliç Üniversitesi'nden açıklama geldi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ekim 2019 20:32, Son Güncelleme : 12 Ekim 2019 20:37
Haliç Üniversitesi'nden tahliye iddialarına yanıt

İşte Haliç Üniversitesi Rektörlüğü'nden tahliye iddialarına ilişkin sitesinden yaptığı açıklama;

TSYD'nin 11 Ekim 2019 tarihli açıklamasına cevaben;

T.C. Haliç Üniversitesi, tüm üniversiteler gibi tüzelkişiliği bulunan bir eğitim kurumudur. Üniversiteler ticari meta değildir ve hiçbir koşulda alınıp satılamazlar. Üniversitemiz yönetimi, Mayıs 2019 tarihinde garantör üniversite olan İstanbul Üniversitesi'nden, kurucusu olan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyetine devrolmuştur.

T.C. Haliç Üniversitesi; Anayasanın "Yükseköğretim Kurumları" başlıklı 130. maddesinin

çerçevesinde, 18.1.1998 tarih ve 23234 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4324 sayılı kanun ile 28.03.1983 tarih ve 2809 sayılı kanuna eklenen Ek 48. maddesi gereğince kurulmuş bir vakıf yükseköğretim kurumudur.

Yükseköğretim Genel Kurulu 02.05.2019 tarihli ve 6 sayılı oturumunda; Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 26.Maddesi çerçevesinde Haliç Üniversitesi yönetiminin kurucu vakfı olan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfına iade edilmesinin uygun olduğuna."

karar verilmiştir. Alınan bu kararla Haliç Üniversitesi'nin yönetimi kurucu vakfa iade edilmiştir. Yükseköğretim Kurumu'nun almış olduğu bu karara istinaden kurucu vakıf tarafından Üniversitemiz Mütevelli Heyeti ve Mütevelli Heyet başkanı seçilmiş ve göreve başlamıştır. Üniversitemiz herhangi bir ticari meta olmadığı için alınıp satılması söz konusu dahi değildir.

Üniversitemiz ile TSYD (Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği) arasında, 01.12.2012 tarihinde, 10 yıllık süreli olarak işbirliği sözleşmesi yapılmış ve tesislerin büyük bir bölümü Üniversitemizin kullanımına tahsis edilmiştir. Yapılan işbirliği çerçevesinde an itibariyle bütün borçları ödenmiş , TSYD yetkililerinin yakınlarının burslu olarak okutulması dahil Üniversitemizin üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirilmiştir.

Ancak; İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçilerinin yaptığı denetimlerde TSYD'nin usulsüzlüklerini belirlemiş ve durumu İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'nün 15.12.2015 tarih ve 77994 sayılı yazısı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne iletmiştir. Bu yazı ile TSYD tarafından hukuksuz olarak bu tesislerin üçüncü şahıslara kiraya verildiği ve haksız kazanç elde ettiği kayda geçmiştir.

TSYD'nin usulsüzlüklerinin tespitine istinaden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından TSYD ile 10.12.1987 tarihinde imzalanan protokol 04.05.2017 tarih ve 86283 sayılı yazı ile iptal edilmiştir. Bu bilgiler ışığında bilinmesini isteriz ki TSYD'nin hiçbir şekilde Üniversitemizi tahliye etme hakkı ve yetkisi bulunmamaktadır. Üniversitemizin şuan itibariyle TSYD'ye hiçbir borcu yoktur.

Tesislerin kullanımı esnasında kapalı spor salonu,tartan pist,sosyal alanlar,balo salonu,tesisin ihtiyacı olan tamir ve bakımları Üniversitemiz tarafından yapılmış. Kira bedelleri ise bu yatırım ve hizmetlerin dışında ayrıca ödenmiştir.

Üniversitemiz Mütevelli Heyet üyeliğinden Mahkeme kararı ile ihraç edilen eski Mütevelli Heyet başkanı ve üyeleri gibi üçüncü şahıslar tarafından da Üniversitemiz aleyhinde kara propaganda yapılmasına üzülerek tanık olmaktayız.

TSYD'nin ilgili yazısında Üniversitemize yöneltmiş olduğu asılsız iddiaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Yanlış ve olumsuz algı oluşturmaya matuf bu yöntemlerle Üniversitemize zarar veren, haksız ithamlarda bulunan eğitim ve öğretim süreçlerimizi engelleyen ve itibarımızı zedelemek amaçlı mesnetsiz söylemlerde bulunan TSYD'ye karşı hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber