Danıştay İDDK'nın önemli kararı... Belediyedeki daire başkanı gerekçesiz görevden alınabilir mi?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 2017 yılında daire başkanlığı görevinden alınarak uzmanlığa atanan memurun açtığı davada, daire başkanının gerekçesiz olarak görevden alınmayacağını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ekim 2019 00:02, Son Güncelleme : 15 Ekim 2019 00:25
Danıştay İDDK'nın önemli kararı... Belediyedeki daire başkanı gerekçesiz görevden alınabilir mi?

Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığı, 2017 yılında, Destek Hizmetleri Daire başkanını gerekçesiz olarak görevden alıp uzmanlığa atadı.

Açılan davada, ilk derece idare mahkemesi, daire başkanlığının görevde yükselme, sınav, mülakat gibi seçici nitelikte belirli kriterler aranmadan atama yapılabilecek bir kadro olduğuna dikkat çekerek, idarenin takdir yetkisi içinde gerçekleşen görevden alma işlemini hukuka uygun bulmuştu.

Temyiz üzerine dosyayı inceleyen Danıştay 2. Dairesi, hiçbir adli ve idari soruşturma açılmaksızın ve disiplin cezası almaksızın davacı hakkında tesis edilen işlemin kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olmadığına karar vermiştir.

İlk derece idare mahkemesi, Danıştay kararına uymayıp ilk kararında ısrar edince dosya bu kez de Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunda görüşülmüştür. Danıştay İDDK yaptığı incelemede, daire başkanının görevden alınarak uzman kadrosuna atanmasında idare tarafından hiçbir gerekçe ileri sürülemediği gibi davacının görevinde başarısızlığı veya yetersizliği hususunda da somut bir neden ortaya konulamadığını belirtmiş ve görevden alma işleminin hukuksuz olduğuna karar vermiştir.

İŞTE KARAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber